dinsdag 1 mei 2018

Operatie Noes

Een heel groot DANK JE WEL voor alle mensen die een donatie hebben gedaan voor de operatie van Noes. Er is al meer dan €800 gedoneerd en dus heb ik de afspraak voor de operatie gemaakt! Volgende week woensdag wordt Noes geopereerd bij de Wagenrenk.

Ik krijg een hoop tips over klinieken die wellicht goedkoper zijn en daarvoor bedankt- het is fijn dat mensen meedenken- maar ik heb de afspraak gemaakt. De Wagenrenk is hier een kwartiertje rijden vandaan en dat lijkt me voor Noes- zeker ná de operatie- heel erg prettig.

Ik heb gisteren de KNO arts aan de telefoon gehad. Zij is ook gespecialiseerd in chirurgie, dus ik heb vertrouwen in haar. Ik had nog wat vragen- vooral over de nazorg- en zij neemt echt de tijd om me te antwoorden. Noes wordt die dag als eerste ingepland voor de operatie zodat er veel tijd is voor Noes om bij te komen van haar narcose. Dat zou kunnen betekenen dat ze dan aan het eind van de dag al naar huis mag. Ze heeft dan een drain in de wond en die mag na 2 dagen verwijdert worden door onze eigen dierenarts. Ze zal vooral pijnstilling krijgen want ze hebben voor deze operatie door het bot moeten boren.
Zoals ik het begrepen heb wordt het hele binnenoor schoon geschraapt. Poliepen groeien op geïrriteerd slijmvlies en dus wordt dat slijmvlies helemaal weg gekrabd zodat er gen poliep meer kan groeien. Dat kan alleen niet bij het evenwichtsorgaan waardoor er ong 5% kans blijft op terug komen van een poliep.

Mocht er weer wat te melden zijn in dit vervolgverhaal over Noes dan kunnen jullie dat hier lezen. Op deze manier hoop ik dat iedereen die heeft gedoneerd te weten komt wat er met hun donatie gebeurt en vooral....hoe Noes zal zijn na de operatie. Volgens de arts duurt het herstel in totaal wel 3 weken en dan zullen we pas weten of haar koppie misschien wat scheef blijft staan. Maar dan is in ieder geval die enorme poliep weg en kan die niet meer uitgroeien tot hersenvlies ontsteking met fatale gevolgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten