dinsdag 29 mei 2018

korte berichtjes

Noes
Sinds zondag heeft Nes haar kap af. Na twee en halve week met dat stomme ding rondom haar kop
moet dat toch een geweldige opluchting zijn. Alles gaat gelijk makkelijker; traplopen, zichzelf wassen en eten. Al had deze slimme tante wel een mooie manier gevonden om het bakje vlees wat ze `s avonds altijd krijgt helemaal leeg te maken. Ze schoof het bakje in haar kap en op die manier kon ze het laatste uit het bakje likken. Paar dagen oefenen en ze heeft deze methode al die tijd vol gehouden.
Ze heeft nog wel een korstje zitten waar de wond van de operatie zat- althans dat was natuurlijk gehecht maar toen de drain eruit was bleef daar best een flink gat achter. Nadat de kraag af is gegaan blijft Noes mooi van die korst af, dus alles is tot nu toe geweldig goed verlopen. Nu nog 1x op controle naar de Wagenrenk en dan ligt dit hele avontuur achter haar- en achter ons.
Haar koppie zal wel wat scheef blijven staan maar dat is een kleinigheid met alles wat ze heeft doorstaan en het "doodvonnis"wat toch echt boven haar hoofd hing.
Nogmaals bedankt aan iedereen die de operatie van Noes mogelijk gemaakt xx

Olle
De dek carrière van Olle zit erop. Vandaag is hij gecastreerd en dus is hij nu een echte "je weet wel" kater. Toen ik hem net ophaalde bij de dierenarts zat hij heel boos in zijn reismand. Vast boos op mij dat hij vanmorgen niets vermoedend naar de dierenarts werd gebracht en dat hij daar zijn "mannelijkheid"achter heeft moeten laten. Maar ik troost me met het idee dat hij een heel aantal prachtige nakomelingen heeft, dat zijn zoon Tos hem op zal volgen als dekkater, dat hij genoten heeft met Beer in het katerverblijf( en zijn maatje mist vanaf het moment dat Beer is vertrokken) en vooral....dat hij in huis mag gaan leven bij leuke mensen met nog 2 katten waar hij mee kan spelen. Hij zal daar de aandacht krijgen die hij heeft verdient en hopelijk gaat hij genieten van zijn jarenlange dekpensioen. Volgende week wordt hij 3 jaar en dan ben je als Somali wel toe aan mensen om je heen waarbij je lekker op schoot kunt kruipen wanneer je dat zelf wilt.

Fiep en haar kittens
Ze worden leeeuuukkk. De kerels beginnen rond te hobbelen in de doos. Ik heb nu ook wat gemiauw
gehoord en dat is altijd grappig om te horen.Ik denk dat ik ze met een paar dagen een grotere doos ga geven zodat ze wat meer worden uitgedaagd om rond te gaan stappen.
Het blijft een zeer relaxt gebeuren bij Fiep en haar mannetjes en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Dat komt de katertjes zeker ten goede.
Langzaamaan zal hu wereldje zich gaan uitbreiden en ze krijgen de tijd om alles te ontdekken.

Mila en haar kittens
Die zijn zo moooooi en zo leeeuuukkk! Ze zijn duidelijk aanwezig in huis met al hun gestoei. Ze bespringen elkaar geregeld, ze spelen met allerlei speelgoed, ze slapen bij elkaar en ze slurpen ook nog steeds graag bij mama Mila. Kortom.....het is genieten met Otje, Aagje en Tos!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten