woensdag 16 mei 2018

kittens van Fiep

Boven heb ik tegenwoordig een extra kattenkamer. Lekker rustig voor moeder en kinderen :-)

Eerst was deze kamer de logeerkamer, maar aangezien de zolder kamer nu die functie heeft, vond ik het wel een idee om een extra kamer te hebben voor de katten. Zeker nu Mila en Fiep absoluut niet bij elkaar kunnen is het heerlijk om zoveel ruimte te hebben. Dus.....bed eruit( dat is naar mijn kleinzoon Luuk gegaan) en poezenspulletjes erin.

Op het moment dat Mila met haar hummels naar beneden verhuisde is Fiep- hoog drachtig- naar boven gegaan. Zo kunnen de hummels van Mila goed socialiseren met alles in huis én had Fiep de rust om daar haar nest te krijgen én komt ze niet in aanraking met Mila( want dat wordt vechten)

Ondertussen zijn de kittens van Fiep alweer 11 dagen. Ze hebben hun oogjes open en dus zou ik schattige kittens moeten zien. Dat zijn ze wel hoor, maar om nou te zeggen dat ik ze echt zie....

Van de 4 kittens is het fawn poesje na een paar dagen helaas dood gegaan. Ik zag haar al een paar keer apart liggen in de doos en dan legde ik haar weer bij Fiep. Naderhand toen ik haar `s middags dood in de doos vond wist ik het wel....ze lag niet voor niets apart...Fiep wist ws al lang dat het kitten niet goed was.
Dus zijn er nu nog 3 katertjes en ik ben erachter hoor; er moet
tenminste een poesje in een nest zijn om de boel een beetje op te schudden. Bij het vorige nest van Mila had ik ook 3 katertjes in de doos en wat waren zij lui. Klom één van de poesjes van Mila nu al met 3 weken uit de doos....die katertjes toen kwamen er met 5 weken nog niet zelf uit. En nu lijkt dat dus weer te gebeuren. Ik kan wanneer dan ook boven komen bij de doos met Fiep en kinderen en als ze al wakker zijn dan drinken ze, maar verder zie ik ze alleen slapend.
Ik ben benieuwd of dat gaat betekenen dat deze kerels ook weer zo zwaar worden als die kerels van Mila.

Het gaat in ieder geval super goed met ze en Fiep doet het geweldig met haar kindjes. Ze zijn goed doorvoed, slapen en groeien. Alleen vind Fiep et maar zozo o alleen boven te zijn. Als ik een poosje boven ben loopt ze constant achter me aan om maar aandacht te krijgen. Die krijgt ze dan ook want dat verdient ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten