maandag 2 augustus 2010

Pupjes!!

En vandaag kan ik het dan melden.....De pupjes van Keli zijn geboren! Zaterdag avond begon haat temperatuur te zakken en dus bleven Lex en ik wachten tot de bevalling zou beginnen. Toen er om 01.30u nog niets was gebeurt is Lex naar bed gegaan en ben ik op mijn luchtbedje bij Keli gaan slapen. Nou ja, slapen.....Eindelijk om half 8 was het zo veer. Keli werd erg onrustig en de bevalling was duidelijk begonnen. Lex uit bed gebeld en samen op wacht bij Keli. Ze had het zwaar, heel zwaar. Het duurde 3 kwartier voordat de eerste pup ter wereld kwam en in die tijd heeft Keli niet stil kunnen liggen, ze heeft het laken en de handdoek die in de werpkist lagen aan reepjes gescheurd en ze had duidelijk pijn. Niet zo gek, bleek later, want de eerste pup was een knoerd van een meid: 492 gr. Dit eerste meisje heet Steffi- naar Steffi Graf. Hans- een vriend van Lex- is nl. een enorme fan van Steffi Graf en toen hij hoorde dat dit nest met een S zou beginnen was daar natuurlijk zijn suggestie voor een naam: Steffi! En dat hadden wij hem toegezegd en dan moet je dat doen. Dus Hans, ter ere van jou, dit pupje heet STEFFI!


Ook deze keer nam Keli weer flink de tijd om te bevallen want nadat Steffi om 08.15u was geboren kwamen er, met flinke tussenpozen, nog 4 puppen. Alle vier jongens. De namen van de jongens zijn: Sam( naar Samenda, mijn schoondochter), Siep en Silas en Spike.
Toen er drie uur later niets meer bij was gekomen heeft Lex Keli even laten plassen want dat wekt meestal de weeën wel weer op als er nog wat zou moeten komen. Maar nee, hoewel Keli nog erg dik oogde kwam er niets meer. Omdat we hadden verwacht dat ze een groot nest zou krijgen, hebben we toch de dierenarts even laten komen om te voelen of er nog wat achter was gebleven in Keli`s buik. Hij heeft goed gevoeld, inwendig ook, dus geen pretje voor Keli, maar alles wat hij voelde was een lichte verdikking waarvan hij dacht dat het te klein zou zijn om een pup te zijn. Er kan natuurlijk altijd wat vuil zijn achtergebleven en dus heeft hij Keli een injectie met weeën opwekker gegeven en toen ik hij weer vertrokken. Na een uurtje( dat duurde langer dan verwacht) begon Keli weer te persen en kwam er een flinke klodder troep naar buiten. Dat was dat, dacht ik....Maar toen ze vervolgens weer ging persen kwam er.....nog een pup!!Echt een SURPRISE, maar omdat het een mannetje bleek te zijn, hebben we hem SIDO genoemd

1 opmerking: