woensdag 25 augustus 2010

Steeds meer drukte....

....rondom de puppen. Ze worden steeds luidruchtiger. Ik heb net de "kist" verschoond en dan mogen de puppen even in de kamer lopen. Doordat de vloer van hout is- en dus glad- valt dat nog niet mee als je net op "eigen benen staat", maar toch vinden ze dat al wel heel erg leuk. Ze kunnen mama dan nl. ook weer vinden en proberen snel nog even een slokje te nemen. Keli vind dat al wat minder vaak goed en vandaar dat we zijn begonnen met geprakt vlees met puppymelk. Dat krijgen ze nu al 2x per dag en het gaat erin als "koek". Daarna mag Keli de pups- die helemaal onder zitten- en het bord schoonlikken en daarna is het echt wel nodig om de kist te verschonen want het kleine spul loopt geregeld door het bord met vlees:-)
Ik had ze net dus ook even in de kamer gezet zodat ik even kan soppen in de kist en "het bed" kan verschonen( schone handdoeken en daarover een laken, vast geplakt met dubbelzijdig plakband). Toen dat klaar was heb ik de pups weer in de kist gezet, maar......dat is maar zozo hoor. Na wat gemopper is iedereen in slaap gevallen behalve Sido. Hij loopt luid protesterend en schreeuwend door de kist, boos dat hij moet gaan slapen.
Je geloofd het niet, maar op dit moment is ook hij stil en in slaap. Het zijn natuurlijk nog echt baby`s en dus is het nodig om te slapen na zo veel ervaringen en inspanningen als eten, in de kamer lopen en bij mama drinken.

Verder is er deze week oook veel kraamvisite geweest. Behalve dat mijn neef Bart( 13 jaar en gek op dieren) is wezen logeren zijn Jarno( ook 13 jaar), wat as. pupouders en de overburen geweest. Heel veel geknuffel voor de pups dus en dat is goed voor ze. Zo doen ze positieve ervaringen met mensen op en dat is altijd ons grootste doel bij het socialiseren van de pups; leren dat mensen leuk zijn!!
Wat we wel merken is dat de pups daar erg moe van worden en als ze daarna liggen te slpen liggen ze behoorlijk te schokken van het dromen. Al die indrukken moeten dan ook verwerkt worden. Vandaar dat we wel proberen het bezoek te spreiden om het zo voor de pups in evenwicht te houden. Tenslotte moeten ze groeien van slapen en eten en dat is dan ook nog steds hun belangrijkste bezigheid, al zien we ze wel steeds meer spelen met elkaar. Ik heb dan ook-samen met Bart- wat speelgoed voor ze gekocht zodat ze ook kunnen gaan ontdekken dat je daarmee kunt spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten