zondag 22 augustus 2010

Blues en de puppen

Even melden dat het goed gaat met Blues. Ze is donderdag gesteriliseerd en ze logeert nu tijdelijk even in een hok van het pension. Ze moet nl. 2x per dag een spuitje druppels in haar bek. Dat is een pijnstiller en ontstekingremmer. Ze krijgt dat 5 dagen en dan mag ze weer in het grote hok samen met Scooter en Browny. Ik heb me ondertussen ook op het lijstje van de Franse Hangoor fokker laten zetten voor een oranje rammetje als toekomstige vriend voor Blues. We zien wel wanneer er één beschikbaar komt:-))))

Bij de puppen is er veel aan het veranderen. Ze groeien als kool en zijn nu tussen de 2000 en 1390 gram. De meest dikke is nog steeds: Steffi. Wat een heerlijke meid, ik heb nu al een voorkeur voor haar, maar helaas gaat ze niet blijven! Maar goed dat ze al besproken is:-)
Ze zijn in de afgelopen week begonnen met het "eten" van kwark met slagroom als voor zetje voor het vlees waar ze deze week mee mogen beginnen. Ze likken het vooral nog van onze vingers af, maar vinden het wel erg lekker. Ook zijn ze begonnen met het spelen met elkaar. Ze duikelen over elkaar heen, ze bijten in elkaar en je kunt duidelijk zien dat ze elkaar hebben ontdekt als speel kameraadje. Deze week zijn de eerste kinderen op bezoek geweest die in de werpkist mochten spelen met de puppen. Luka en Ole kwamen met hun moeder op kraamvisite en hebben zich geweldig vermaakt met het kwark geven en het knuffelen van de puppen. Luka en Ole hebben Roef "van ons" en zijn altijd blijven komen als er een nestje van Keli was. Dat is natuurlijk heel goed voor het socialiseren van de pups. Positieve indrukken opdoen met kinderen is heel belangrijk en ik ben dan ook blij dat zij daarbij willen helpen.Dit is spike bij Luka op schoot.
Het is schattig om te zien hoe de puppen zich dan gedragen, lekker likken aan de vingers, op schoot in slaap vallen en zelfs als een baby'tje in luka`s armen!
Dit is Sam slapend op Ole zijn schoot.

En hier dan Spike als een baby'tje in Luka`s armen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten