woensdag 10 maart 2010

Drukke dag!



Vandaag een drukke dag. Ik moest al vroeg mijn bed uit( voor mijn doen dan....). De wekker stond op 8.00u want vandaag komt Buddy een dagje bij ons spelen. Buddy is een zoon van onze Keli( Akela van Hiemrod) en Bandit ( the White Star)uit het nest van 29-9-09. Hij is dus een speelse kerel van vijf en halve maand. Hij komt vol lef binnen rennen en komt daar dan Rana, Keli en Max tegen. Vooral broer Max( net 3 jaar) is favoriet want daar kun je zo heerlijk mee stoeien. Rana( 9 jaar) is niet zo weg van zo`n drukte schopper en trekt zich al snel terug in de gang, en dan mama Keli....Zij staat er nog steeds op dat haar kinderen laten zien dat ze ontzag voor haar hebben. Zo niet....dan wordt het heel moeilijk om te bewegen want dan hangt mams constant boven haar kind totdat dit kind zich helemaal aan haar overgeeft en laat zien dat mama echt de baas is.


Er komen hier vaker pups van Keli logeren en dan zien we een heel groot verschil in de onderwerping van de verschillende hondjes. Het zal vast geen toeval zijn, maar...de mannetjes geven zich eerder over dan dochter "Leyla" die ook regelmatig een week (of 2) komt logeren.

Leyla- door haar baasjes liefdevol "Lady Dynamite" genoemd- woont in Belgie en daar wordt ze enorm vertroeteld door haar baasjes. Ook heeft ze daar een grote tuin tot haar beschikking en daar vermaakt deze jongedame zich prima. Geen zandbak?!....dan maak je die gewoon zelf; vervelende tuinverlichting?!...dan graaf je toch gewoon alle bedrading uit de grond; terug naar je oerinstinct?!....je graaft een hol in de tuin waarin je helemaal verdwijnt:-))


Dan is het even wennen als je hier binnen komt, met nog 3 honden en je de onderste in rang moet zijn. Vooral mama Keli is erg druk met de nederigheidlessen van dochterlief. De eerste twee dagen ziet Keli niet genoeg onderwerping en dus is het voor Leyla moeilijk bewegen...Af en toe zetten we Keli maar een poosje op de gang- samen met Rana- om L:eyla en Max de ruimte te geven om te kunnen spelen want die twee....fantastisch om te zien! Leyla is helemaal idolaat van haar grote broer en waar Max is, is Leyla. Tussen die twee is het "echte liefde". We hebben Leyla na haar logeerpartij naar huis gebracht in Belgie.
Max is mee geweest om haar uit te zwaaien en als we dan weer naar huis gaan, is het heel stil achterin de auto. Niet alleen van vermoeidheid hoor, ook lijdt er iemand heftig aan "liefdesverdriet". De eerste paar dagen als Leyla weg is wordt ze enorm gemist door Max en ook bij Leyla thuis lijkt het verdriet toegeslagen te hebben. Lady Dynamite is opvallend rustig en stilletjes...




Volgende week komt Buddy weer een dagje spelen en dan zal ik wat meer vertrellen over Buddy, Max en de rest!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Marjon,
    Wat leuk om even mee te genieten van je dierenverhalen! Weer een ding om je eens even lekker te ontspannen. Ik zal zeker af en toe eens even een kijkje nemen!
    Plezier vandaag en tot gauw,
    Groetjes Sieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je moet zeker vaker komen kijken want je wordt zelfs genoemd:-))
    Groetjes Marjon

    BeantwoordenVerwijderen