zondag 6 november 2016

De eerste kittens van Beer zijn geboren

Donderdag 3 november zijn aan het eind van de middag 2 kittens geboren. Zij zijn de eerste kinderen van Beer en dus heel bijzonder voor mij. Het zijn 2 katertjes en ws zijn de kleurtjes lilac en sorrel.

Amy met haar eigen kittens
Ik had al een paar dagen een "hot-line"met Gea, de fokker waar deze twee kruimels geboren zijn. Mama Amy was op maandag uitgeteld na 65 dagen dracht en dus begon het spannende wachten eigenlijk al in het weekend. Dagen gingen voorbij zonder dat er iets gebeurde....
Omdat Amy`s eerste nest was geboren met een keizersnede was het extra spannend en wilde Gea het natuurlijk heel goed in de gaten houden. Als het weer een keizersnede zou moeten worden wil je dat natuurlijk wel in de gaten hebben.

Donderdag ochtend begon Amy wat vocht te verliezen en dus waren we hoopvol dat de bevalling zou gaan beginnen. Maar veel vocht later én heel wat uren later was er nog niets door gezet. Gea is even naar de dierenarts geweest om te zien of er niets dwars lag waardoor de bevalling niet kon doorzetten, maar niets van dat alles. Amy kreeg een injectie om de bevalling op te wekken en ze mocht weer mee naar huis.

Kleurig 5-tal
Daar volgde een zware bevalling en het duurde lang. Zo lang dat Gea besloot om naar de dierenarts te gaan. Er hing al een poosje een staartje uit, maar verder kwam het niet. Ws zou het dan wel een keizersnede worden, Maar toch niet.......in de auto werd het eerste kitten geboren!! Gea is over de stoel naar achteren geklommen om Amy bij te staan en daar was dan- na lang wachten- toch het eerste kitten en gelukkig langs de natuurlijke weg. Ze konden dus weer naar huis. Daar werd later het tweede kitten geboren en toen was het nestje compleet.
Amy was gelijk dik tevreden met haar kleine spul en de kittens vonden de weg naar de tepel goed, dus na alle stress, een heel mooi resultaat.

tevreden mama Amy met haar 5 kittens
Maar....het wordt nog leuker.... Gea kreeg de vraag of zij misschien 3 wees-kittens bij Amy zou willen accepteren zodat deze kittens- gevonden in een spouwmuur op een bouwplaats- een goeie start zouden krijgen in hun leven. Natuurlijk moet je daar even over nadenken, maar Gea had gelijk al wel de overtuiging dat Amy deze kittens makkelijk zou accepteren. En dus....werden de kittens `s avonds gebracht en heeft Amy ze liefdevol geadopteerd als haar eigen kinderen. Het 3 tal krijgt nu dezelfde gezonde moedermelk, de zelfde verzorging en aandacht van mama Amy als haar eigen 2-tal. Hoe mooi is dat!! Gea, top gedaan!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten