zondag 21 oktober 2012

Steffi`s puppen 6 weken oud

Vandaag zijn we naar de puppen van Steffi wezen kijken en wat een kanjers zijn het geworden. Ze wegen nu alle 5 tussen de 5 en 6 kilo en zien er geweldig leuk en mooi uit. Eén ventje- Spiro- is ziek geweest en heeft daadoor en kleine achterstand opgelopen, maar ook hij doet het geweldig. Daagd zijn moeder, broers en zus uit en speelt er driftig op los. Heel grappig om te zien want hij is wat kleiner en heeft een zeer aandoenlijk lief koppie, maar toch wil hij niet voor de anderen onder doen. De afgelopen week loopt hij hard in op zijn broers en zus en over een paar weken is hij vast net zo groot en sterk als de andere van het nest.
Want tjonge wat kunnen ze groeien zeg. Zagen wij ze de eerste keer toen ze dik een week waren en nu, 5 weken later, dan is het verschil enorm. Ze zijn in die tijd meer dan 4 kilo aangekomen dus je kunt je voorstellen hoeveel ze bij mama Steffi hebben gelurkt en hoe lekker ze het eten vinden wat ze krijgen.
Hier thuis hebben we ons ook altijd verbaasd over de groei die de puppen kunnen doormaken en nu we deze puppen zagen blijft het je toch verbazen. Gelukkig groeien baby`s minder hard ha ha
De puppen vinden het heerlijk om buiten te zijn. Ze lopen lekker door de tuin te rennen, graven in het kleine stukje grond wat er is en vallen op een bepaald moment allemaal buiten in slaap. Dat spelen kost heel veel energie en groeien ook, dus die slaap hebben e hard nodig. Ze zijn ook allemaal heel vrolijk en mensgericht en kwamen ons dan ook uitgebreid begroeten( of kregen ze geen kans om weg te rennen omdat Lex en ik ons al op ze stortte?)
Omdat Saco( het teefje wat Sirah gaat heten) in Ede komt wonen, bij kennissen van ons, hadden we natuurlijk speciale belangstelling voor haar en we kunnen niet anders zeggen; wat een prachtige pup en wat een lief karakter. Ze is duidelijk in wat ze wel en niet wil, maar dat zijn teefjes, en aan de andere kant ook zo lekker in mijn armen in slaap vallen en later dicht tegen Lex aan. Reken maar dat we haar blijven volgen als ze hier in Ede woont. De kleindochter van Keli, en het nichtje van Max, zo dichtbij; helemaal geweldig toch!!
Verder is er ook nog een reutje besproken door mensen die altijd met hun konijnen en cavia`s hier in het pension komen. Zij lazen op dit weblog over de pupjes van Steffi, zijn gaan kijken en.....helemaal enthousiast zijn ze gevallen voor één van de mannen:-) Weet alleen niet meer of het nou Semmi of Sunca is, maar wel dat hij het oranje bandje heeft. Ook van hem natuurlijk een foto van vandaag.
Verder hebben we nog gezien dat ze eten kregen en hoe snel dat werd weg gewerkt en de natuurlijke reactie daarna....poepen:-) Die poep wordt gelijk netjes opgeruimd door Steffi en hoewel je daar best met wat verbazing naar kunt kijken heeft de natuur dat toch mooi geregeld; alle sporen van een moeder met haar welpen worden op deze manier weg gewerkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten