zaterdag 10 juli 2010

Kennismakingsbezoeken!

Deze week zijn we weer begonnen met de kennismakings gesprekken met de -aanstaande- pupkopers voor het laatste nestje van Keli. De eerste twee gegadigden op ons lijstje kennen we al want die hebben al een "van Kernhem" in huis, dus dat scheelt weer wat gesprekken, maar verder willen we iedereen graag leren kennen nu we zeker weten dat Keli drachtig is. Dat er mensen zijn die een tweede "van Kernhem" willen hebben zien wij als een compliment!
Die gesprekken zijn ook meestal heel leuk om te doen. Enthousiast vertellen over onze honden en onze manier van fokken is niet moeilijk voor me hoor. Ik praat graag ( en veel) over alles wat er weer te gebeuren staat. Er is natuurlijk ook veel te vertellen omdat er al 31 puppen van Keli rond lopen en we daarmee al een hoop hebben mee gemaakt. Dat is ook het leuke van niet zo vaak fokken, we kunnen de meeste puppen blijven volgen in het opgroeien en dat is ontzettend leuk. Ook daarover vertel ik tegen de asp.kopers, maar we geven wel altijd aan dat het aan de mensen zelf is wat ze daarmee willen. Niet iedereen heeft behoefte aan terugkomdagen( al moet ik wel zeggen dat op de terugkomdag van een nest- na ong. 8 maanden- iedereen eigenlijk wel komt. Behalve Mythos, hij is nog nooit geweest, maar woont dan ook op Kreta:-), Niet iedereen zit zo graag achter zijn pc als ik en dus is het heel verschillend wat mensen sturen aan berichtjes en foto`s van hun honden. Maar....we moeten wel zeggen dat er bijna geen honden zijn waar we nooit wat van horen en dat is ontzettend leuk.
Sommige pupkopers zijn zelfs vrienden geworden en ook hebben we met de eigenaren van Beau een heel leuk contact opgebouwd en met hen en hun honden gaan we morgen lekker weer zwemmen:-))

Vaak blijkt al aan de telefoon of in een mail hoe mensen staan tegenover het krijgen van een pup van ons en dat zien we meestal bevestigd in onze eerste kennismaking. Vragen mensen alleen maar naar de prijs dan is dat in 99% van de gevallen iemand die we niet meer terug horen of zien. En dat is niet omdat wij zo duur zijn, maar dat zijn mensen die dan ws. bij een "minder serieuze"( en dan zeg ik het netjes), en daardoor goedkopere, fokker terecht komen als wij zijn.
Natuurlijk is het een hoop geld om een ras hond te kopen en wij realiseren ons ook heus dat dit niet voor iedereen is weg gelegd, maar wij weten wel van onszelf dat we een redelijke prijs vragen.
Mensen die enthousiast zijn, maar het geld niet hebben raad ik altijd aan om te informeren naar een "herplaatser" want daar zijn ook vaak heel leuke honden bij die een nieuw goed plaatsje verdienen. Niet alle herplaatsers zoeken een nieuw plekje vanwege hun gedrag, maar veel vaker( misschien ook wel 99%) vanwege omstandigheden zoals een echtscheiding.
Afgelopen week hebben we alweer twee kennismakingen gehad die zeer positief zijn verlopen en dat is een heerlijk gevoel. Het is een grote verantwoordelijkheid om pups te fokken en te proberen voor hen een heel leuk en warm nieuw plekje te vinden. Als je dan hebt kennis gemaakt met de mensen en ze zijn- elk op hun eigen manier- weer blij om straks zo`n klein wit bolletje in huis te krijgen, dan beginnen we er met plezier aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten