maandag 19 juli 2010

Het begint spannend te worden...

....want het begint op te schieten met Keli. Deze week is ze alweer 7 weken drachtig en dus gaat het dichtbij komen dat we kleine witte bolletjes kunnen verwelkomen in ons huis. Donderdag komen John en Marion de werpkist brengen zodat die het komende weekend in de kamer kan komen te staan. Dit is een foto van vorig jaar om een ide te geven hoe het eruit komt te zien.
Dat betekend altijd flink reorganiseren van onze huiskamer. De piano moet naar de gang zodat er plaats komt voor de werpkist. De eettafel komt meer in de kamer te staan zodat het allemaal wat krapper wordt, maar dat hebben we er voor over hoor. Tenslotte duurt het "maar" zo`n 2 maanden en dan is het alweer voorbij. Ik weet van de voorgaande keren dat die tijd voorbij vliegt, vooral vanaf het moment dat de pupjes de wereld gaan verkennen. Tot 4 weken zijn ze nog in de werpkist en daarmee tevreden, maar dan willen ze hun wereld toch echt vergroten. Hopelijk hebben we geluk met lekker weer en kunnen ze ook veel in de tuin spelen. Dat buiten spelen voegt een hoop extra geluiden en indrukken toe waardoor de pups nog meer stabieler opgroeien.
Omdat Keli nog nooit de 63dagen( 9weken) heeft uitgedragen gaan we vanaf volgende week al temperaturen om te zien of de bevalling er aan gaat komen. Het is bij een hond nl. zo dat haar temperatuur ong. een hele graad daalt als de bevalling er aan komt. Je weet dan dat er binnen 24u pupjes geboren gaan worden. Het is altijd zo spannend hoe het zal gaan; weet Keli weer goed wat ze moet doen, komen alle pupjes op de natuurlijke manier ter wereld, zijn ze gezond, hoe veel pupjes worden er geboren en hoe is de verdeling reutjes en teefjes. Dat is ook voor de toekomstige pupeigenaren heel spannend. Als iemand perse een reutje wil en er worden alleen teefjes geboren....wil iemand dan toch een teefje of gaat hij/zij naar een andere fokker??!!
We hebben op het moment al 11 aanvragen op ons lijstje staan. Toevallig belde er net weer iemand, dus dat loopt als een trein. Ongelofelijk blijft het dat er zoveel belangstelling is voor een kleine "van Kernhem" en voor ons natuurlijk super!
Wat ook een bijzonder gevoel zal zijn is dat dit het laatste nest van Keli wordt en we dus stoppen met fokken. Er blijft geen kleintje hier in huis wonen omdat we geen 4 honden willen. We hebben aan 3 honden genoeg. We kunnen ze allemaal nog genoeg aandacht geven en zulke grote honden vullen ook best in huis. We willen alleen een hondje erbij als we voor onszelf een hondje willen hebben en niet omdat we anders niet verder kunnen fokken. Er er wordt hier niets herplaatst om een plekje te creeeren! Dus....kennel "van Kernhem" gaat er- voorlopig- mee stoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten