woensdag 5 mei 2010

Nimah

Nimah el Khamsa, zo heet ze officieel, maar zo wordt ze natuurlijk niet genoemd...Gewoon Nimah. Over Nimah dus.....wat kan het lang duren als je zit te wachten tot ze krols gaat worden. Nimah was ongeveer tegelijkertijd met Fay al gedekt, maar helaas heeft ze toen "niet opgenomen". En dus moet er een herdekking volgen. Die kan niet eerder plaats vinden eind april omdat we in juni op vakantie gaan en we de kinderen- die thuis blijven en voor de dieren zorgen- niet op willen zadelen met een nest kittens. Dat is een veel te grote verantwoording! Nimah had zelf niet het plan om te wachten met krols worden totdat wij vonden dat ze naar de kater mocht...wel nee, toen Fay beviel van haar kittens was dat aanleiding voor Nimah om krols te worden. Waarschijnlijk werden haar hormonen op hol gebracht door het helpen bij de verzorging van de kittens van Fay.
Die krolshied duurde meer dan een week en toen was het gelukkig weer over. Je wilt niet weten wat een "sloerie" Nimah dan is en dat al ik verder dan ook maar niet beschrijven. Kort daarna( krap 2 weken later) werd ze weer krols ( zucht)Nog te vroeg....Volgens mij was dat eind maart en daarna ben ik gaan duimen dat de volgende krolsheid dan toch maar niet weer na 2 weken zou komen, maar liever na 4 weken. En...de dagen verstreken en Nimah werd niet krols, joepie!Maar.......nog meer dagen verstreken......en nog meer dagen.....en nu is het al 5 mei en ze is nog steeds niet krols:-(
Het zou minder erg zijn als de kater die haar gaat dekken niet gecastreerd zou moeten worden. Eigenlijk zou hij al in maart worden geholpen, maar omdat Nimah leeg is gebleven en dus voor een herdekking komt, is hij nog heel. Dat is ook nog niet zo heel erg, maar.....Rocky( de kater) had een andere kater als maatje en die is al wel gecastreerd en herplaatst in een gezin waar hij van zijn welverdiende pensioen mag genieten. Sindsdien woont Rocky dus alleen in zijn "appartement" en hij voelt zich eenzaam:-( Hij wil ook met pensioen en gezellig in een gezin wonen.
Fay was sinds kort weer aan de pil om te voorkomen dat ze krols zou worden, maar....ik heb Fay maar weer van de pil gehaald, in de hoop dat zij krols gaat worden. Het is nl. zo dat de dames met het krols worden sterk op elkaar reageren. Als de ene krols wordt dan wordt de ander meestal binnen enkele dagen ook krols! Duim dus maar dat ik binnenkort kan melden dat Nimah logeren is bij haar "lover".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten