donderdag 13 mei 2010

Hondenenergie...

Ongelofelijk zoveel energie als Rana, Keli en Max hebben. Ik weet niet wat er in het eten zit, maar ze bruisen werkelijk van energie. Zelfs Rana- die toch echt oud aan het worden is- springt over de hei met een levenslust die we lang niet hebben gezien:-)) Natuurlijk is haar "achterhand" niet goed en ze loopt nooit meer helemaal gelijkmatig, maar ze heeft wel heel veel plezier met het snuffelen en vooral al het eten van zand, gras en modder. Wat dat betreft is het echt een vreemde hond. Happen vol met zand werkt ze naar binnen. Vaak ook pakt ze een pol met gras/zand beet en schud er dan mee, zodat de kluiten om je oren vliegen. Wat er overblijft eet ze op. Ze moet wel een geasfalteerd darmsysteem hebben want ze heeft echt nooit diaree oid. Haar maag en darmen zijn er helemaal op ingesteld. Vaak poept ze ook een soort zandachtige drol die zo vol met zand zit dat het gewoon uit elkaar valt van al het zand. Tja....rare hond:-))
Dan hebben we Keli....
zij is niet zo`n rare hond, sterker nog...zij is de meest "normale". Eigenlijk weinig opvallend, maar wel heel lief hoor. Vooral voor Lex, haar absolute favoriet. Keli is ook heel actief op de hei, vooral met het rennen achter Max aan. Max is degene die het startsein geeft en er vandoor vliegt en dan gaat Keli er in volle galop achter aan. Ze vliegen, al springend, over de hei op zoek naar....
Hele einden gaan ze ver en vaak zie je dan alleen nog witte stipjes in de verte. Gelukkig zijn ze wit, want daardoor blijven ze wel goed te zien. Ik kan niet zo goed fluiten, maar ik pers er wel een schel fluitje uit en dan komen ze weer terug gesjeesd.
En dan Max....wat een energie, ongelofelijk. Hij rent kilometers! Als Keli allang is afgehaakt gaat hij er nog steeds vandoor op zoek naar...konijnen.....En je mag hopen dat hij die niet te pakken krijgt want ze worden vakkundig om zeep geholpen brrrrr. Twee weken terug kwam hij terug na een "slachtpartij" en werkelijk, zijn bek, kraag en borst waren een bloederig geheel. Het is maar goed dat er geen foto bij dit verhaal staat want anders kwam er nog een leeftijds keuring bij te staan( 12+ )
Ik vind het echt verschrikkelijk dat Max dit doet. Ik vermoed dat hij dat bij zijn eerste baasjes heeft geleerd. Hij zat daar de hele dag in de tuin met een West Highland White reutje en verveelde zich ws. te pletter. Daar ontsnapte hij dan ook regelmatig de tuin uit, de landerijen in. Daar heeft hij vast geleerd zich zelf te vermaken. En leer hem dat maar eens af....het is op afstand én het is zelfbelonend gedrag!
Ik heb een muilkorf gekocht voor Max zodat hij geen konijnen meer kan vermoorden, maar....of ik die ook echt op ga doen. Dat ding is ook nog zwart en dat valt dus wel erg op....wit was al heel anders geweest.
Nou ja, het mag duidelijk zijn: Rana, Keli en Max genieten elke dag op de hei en ze kunnen daar een heleboel energie kwijt zodat ze in huis lekker rustig zijn, nou ja...behalve Max dan. Hij denkt na een uurtje alweer:''en wat gaan we nu doen...??".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten