zondag 23 mei 2010

Terugkomdag!!

Vandaag hoef ik niet na te denken waar ik over kan schrijven...Dat wordt natuurlijk de terugkomdag die we op de hei hebben gehouden vandaag. Deze terugkomdag was voor het laatste nest van Keli en dus waren de 7 pups uit het nest uitgenodigd met hun baasjes én Jari en Roef waren er als "grote broers" van het spul om te laten zien hoe mooi ze kunnen gaan worden:-))
Van de 7 pups zijn er 6 gekomen, samen met Jari, Roef en Max in totaal 9 witte herders en een Shryra- het kleine witte maatje van Kiya. Kiya is één van de teefjes uit dit laatste nest, samen met Bente en Luna en de reutjes zijn Boris, Buddy en Jango.
Vanwege de loopsheid van Keli hebben we haar maar thuis gelaten, samen met Rana, om het al die puberende reutjes niet te moeilijk te maken:-))
Verder logeert Jango bij ons en dus ging hij met ons mee naar de terugkomdag. En daar bleek dat hij dat allemaal nogal overweldigend vond. Hij heeft zich afgezonderd op een plekje in de schaduw, waar hij ons wel goed kon zien, maar hij heeft zich niet in het "feestgedruis" gestort. Hij voelt zich duidelijk nog niet vertrouwd genoeg met ons om genoeg steun aan ons te ontlenen om dit "geweld" aan te kunnen. En dus heeft hij zijn eigen plan getrokken en op een afstand alles gevolgd. Toen iedereen weg was gegaan bleek heel duidelijk dat het allemaal te druk voor hem was geweest.Lex en ik zaten nog even uit te blazen in het zonnetje en daar kwam Jango om lekker even aan onze voeten te komen liggen!
Natuurlijk is het ook heel wat voor zo`n ventje; donderdag opgehaald in Zoetermeer, terecht komen in een druk huishouden met 5 katten en 3 andere honden, zaterdag een dagje spelen bij je broertje bij mensen die je nog nooit hebt gezien en vandaag weer zo`n druk spektakel op de hei. Niet zo gek dat we Jango dan nog niet op z`n best hebben gezien. Gelukkig krijgt hij nog wat tijd om te wennen bij ons, want hij is nu nog niet genoeg op zijn gemak. Dat zien we vooral ook in het feit dat hij erg moeilijk zijn rust kan vinden. Hij gaat amper liggen en als hij gaat liggen geeft hij zich niet over aan de slaap maar dan blijft hij alert wat er allemaal om hem heen gebeurt.

Maar...verder over de terugkomdag. Wij hebben er van genoeten en onze gasten volgens ons ook. Iedereen heeft lekker bij kunnen kletsen met elkaar, ervaringen uit kunnen wisselen over de honden en genoten van het spelen van de pups onderling. Tel daarbij op dat we fantastisch weer hadden en iedereen kan begrijpen dat het een succes is geweest!!

Foto`s volgen nog want Lex en ik hebben geen enkele foto gemaakt. Er liepen nl. zo veel "fotograven" rond, dat wij ons bezig hebben gehouden met....kletsen:-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten