woensdag 21 april 2010

Nogmaals Tieke.

Nog even over Tieke want gisteren was de dag dat ze is verhuisd naar haar nieuwe stal in Soest. Ws. voelde ze al wat aankomen want ze wilde maar moeilijk in de trailer stappen. Gelukkig kreeg ik hulp van twee stalgenoten want het was lastig. Op een gegeven moment een helder ogenblik; Tieke durfde niet in de trailer vanweg het tussenschot. Ze vond het eng om daar tussen te stappen. Toen dat het eruit was én ik aan de voorkant stond met een bakje biks, stapte ze vrij snel in.
De reis was spannend voor ons en voor Tieke. Ze heeft enorm staan te hinniken. Dat begon al bij stal en daar kreeg ze natuurlijk ook antwoord van de andere paarden. En Tieke is heel gehecht aan haar "collega paarden" en dus was het echt zielig om dat geroep te horen. In de trailer onderweg heeft ze ook veel staan te roepen, maar er kwam al snel geen antwoord meer.... Ik hoorde net van Sieneke- mijn bijrijdster- dat ook Amos, Tieke`s grootste vriend- gisteravond nog liep te roepen om zijn vriendin:-(
Toen we in Soest aankwamen was de sfeer daar zeer verwachtingsvol. Er was een heel welkomst comité en Tieke kwam daar gelijk al in een "warm bed" terecht. Een grote stal met heerlijk schoon stro stond al op haar te wachten en ook was er al een klein stukje wei afgezet waar ze de andere paarden kan zien en ruiken, maar nog niet kan aanraken. eerst maar eens op afstand wennen aan elkaar en dan mag ze na een weekje in de groep. Dat zal ze vast heel fijn vinden.
We horen hopelijk snel goeie berichten over Tieke en daar hebben we alle vertrouwen in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten