maandag 12 april 2010

Klussen....

Wat een weertje hè, daar wordt je toch blij van!!
Vanmorgen gelijk al lekker naar buiten om de beestjes buiten te voeren, wat onkruid weg te halen en de vijver bij te houden. HEERLIJK!! De honden mogen dan ook lekker buiten in de tuin rommelen want die vinden dat heerlijk, maar niet als we er niet bij zijn. Dan zitten ze in een mum van tijd met hun neus tegen de tuindeuren te smeken of ze weer naar binnen mogen. Als ze maar bij één van ons in de buurt kunnen zijn dan is het goed.
Heel vaak ligt Max in het bestelautootje achterin te kijken wat Lex allemaal aan het knutselen is. Max kan zich daar uren mee vermaken, gewoon kijken naar de baas. Zeker nu het weer weer beter wordt en Lex dus weer lekker kan gaan klussen buiten breekt er een prima tijd aan voor -vooral- Max. Rana en Keli vinden het ook wel lekker buiten, maar kunnen zich niet zo vermaken met alleen maar kijken. Rana ligt wel graag pal in de zon en dan kan het haar niet warm genoeg zijn. Ongelofelijk hoe lang ze ligt te bakken in de zon. Ze zou aan het eind van de zomer echt een "negertje" zijn als ze bruin zou worden. De meest rusteloze is Keli. Zij gaat wel liggen maar bij elke beweging van Lex, Rana, Max of mij, staat ze alweer rechtop om te zien wat er gaat gebeuren. Deze "leading Lady" houdt graag overzicht en is altijd bang wat te missen.
De eerste klus die lex waar Lex aan gaat beginnen is het konijnenpension. We hebben bedacht dat er een schutting moet komen om de hokken aan het zicht te onttrekken en dat er om de "flat" een soort hekwerk komt zodat het afgesloten kan worden. Je moet er toch niet aan denken dat er één of andere halve gare het in zijn hoofd zou halen om de hokken open te zetten en dat ik dan `s morgens de konijnen "gevlogen" zou vinden.....
Dat wordt dus nog een hele klus, maar...Lex heeft er zin in:-))
Daarna is de beurt aan de kattenren axchter het huis, zodat onze Abessijnen straks ook lekker naar buiten kunnen zonder dat ze er vandoor kunnen gaan.
Wie zegt er nou dat de beesten vooral mijn hobby zijn.....zonder Lex zou ik nergens zijn! Heel veel van wat ik verzin komt toch op Lex zijn bord terecht en het leuke is...hij doet het met plezier, de schat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten