zaterdag 24 april 2010

Luna en Bente.

Sinds gisteren hebben we twee kleine dametjes te logeren. het zijn Bente( van Kernhem) en Luna( Britt van Kernhem). Zusjes dus en dochters van Keli uit het laatste nest. Twee drukke jongedames van 7 maanden oud, maken dat we nu 5 honden in huis hebben. En dat is te merken.....het is druk, maar....erg leuk. Luna en Bente lijken enorm op elkaar behalve dan dat Bente anderhalf keer zo groot is dan Luna.
Ook in het nest was er al een groot verschil tussen deze twee dames. Bente was de grootste pup ( ook groter dan de reutjes) en Luna was de kleineste van allemaal. Dat verschil is er dus nog steeds, maar verder lijken ze dus heel erg op elkaar. Ook als ze samen met Max zijn, zie je duidelijke gelijkenis en dat is super om te zien.
Bente kwam als eerste gisterochtend en zij voelde zich bijna gelijk thuis- na een stevige correctie van mams, die daarna een poosje in de gang heeft gezeten- Bente kwam al snel helemaal los in het spelen met grote broer Max. Aan het begin van de middag werd Luna gebracht. Zij heeft het wat moeilijker gehad met het wennen. Mistte haar baasje gelijk toen hij weg was gegaan en ook haar ontmoeting met Keli was "hardhandig" waarop Keli wederom in de gang heeft gezeten. Luna was nl. echt een beetje bang voor Keli en dat moeten we natuurlijk niet hebben.
We hebben de oudere dames- Rana en Keli- dus maar op de gang gehouden en het jonge spul - Max, Bente en Luna- om ons heen. Max kijkt wel wat sip want Bente en Luna hebben elkaar helemaal gevonden in het spelen en Max is gewend dat hij altijd de grote speelkameraad is. Dat is dus even wennen, maar de zusjes komen wel regelmatig even bij hem likken en knuffelen en dan wordt het toch vaak weer een stoeipartij:-))
Vanacht heeft het jonge- en oude spul gescheiden van elkaar geslapen en dat ging prima. Een paar kleine piepjes van één van de dametjes( ws. Luna), maar verder hebben ze het super gedaan. Om kwart over 7 hoorde ik gepiep en dus ben ik maar opgestaan om de jongedames uit te laten. KWART OVER 7!!!!, op zaterdag ochtend.......Moet ik nog meer zeggen??!!
Vanaf vanmorgen zijn de verhoudingen tussen "jong en oud" helemal voor elkaar en het hele spul loopt nu gezellig door elkaar in en uit naar binnen en buiten. Alleen Rana laat alles langs haar heen gaan. Deze oudere dame heeft geen zin meer in spelen en laat dat duidelijk merken door het kleine spul te negeren, zelfs als Luna meerdere malen een poging doet tot het maken van contact. Luna komt dan heel voorzichtig aan de bek van Rana likken, maar niks hoor........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten