maandag 13 september 2010

Het gaat snel!

Ja het gaat snel met de pups. Ze zijn nog steeds uitermate ondernemend, naar ons idee al heel stabiel en ontzettend leuk:-)
We zijn bezig met de voorbereidingen voor hun vertrek. Afgelopen week hebben ze hun chip al gekregen van de Raad van Beheer. Daarbij dus de overdrachtspapieren gekregen die de nieuwe baasjes moeten invullen om de pup op hun naam te zetten. Verder een aantal foldertjes en verder een kaartje om de pup te registeren bij de Nederlandse Data bank voor Gezelschapsdieren. Als je de chipcode van je hond( of ander huisdier) aanmeldt bij deze databank dan is je dier altijd terug te vinden bij een evt. weglopen of diefstal. Heel goed om te doen dus!
Ik heb alvast voor elke pup een mapje gemaakt waarin ik alle belangrijke spullen bewaar die straks getekend moeten worden of die straks mee moeten met de pup.
Verder worden de pups morgen geënt en nagekeken door de dierenarts. Hopelijk worden alle pups gezond bevonden en hebben de reutjes hun balletjes. Iets wat bij het vorige nest helaas niet zo was:-( Van de dierenarts krijgen we dan ook hun paspoortjes met daarin de uitkomst van het lichamelijk onderzoek en de enting. Belangrijk is dat daarin ook staat wanneer de tweede en de derde enting gegeven moet worden.
Ook heb ik alle koopovereenkomsten al ingevuld zodat ik die uit kan printen als we weten welke pup naar welke mensen gaat.
Verder zijn de fotoboekjes, van de periode dat de pups hier in huis zijn ,besteld! Die zijn hopelijk ook binnen voordat de pups verhuizen. Ook gaat er natuurlijk een boekje naar John en Marion, de eigenaren van de vader van het nest: Beau!
Voor as. zondag staat de puppentest gepland en dan gaan we aan de hand van de uitslag van deze test kijken welke reutje in welk gezin past. Van Steffi( het teefje) is het al duidelijk naar wie ze toe gaat omdat er maar één teefje is. Voor haar gebruiken we de puppentest als advies aan de nieuwe eigenaren bij de omgang met Steffi.
Ook zijn er puppypakketten aangevraagd bij Royal Canin zodat alle pups een zakje voer mee kunnen krijgen van de brokjes die ze gewend zijn te eten. We voeren de pups de laatste weken dat ze hier zijn wat minder vlees- waar ze een grote voorkeur voor hebben- om ze ook aan het eten van de brokjes te krijgen. Tenslotte krijgen ze niet bij alle nieuwe eigenaren vlees te eten.
Als de stambomen dan ook nog binnen zijn voordat de pups weg gaan, dan heb ik- volgens mij- alles bij elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten