vrijdag 24 september 2010

En toen waren er nog maar 4!!

Ook Siep is opgehaald. Hij is verhuisd naar Nederweert en heeft daar nogal een stormachtige begroeting mee gemaakt. Ze hebben in zijn nieuwe huis al een Cavalier King Charles spaniel en die schrok zo van Siep- die nu Kian heet- dat hij in gehuil los barste. Kian schrok daar zo van dat hij het op een rennen zette en pas 100 meter verder weer te pakken kon worden genomen. Ook de poes in zijn nieuwe huis schrok zich een bult van de nieuwe huisgenoot en dat moet dus ook nog "even" wennen.
Maar....alle begin is moeilijk, hopelijk vind hij snel zijn plekje.


Woensdag zijn we- Karin en luuk( de nieuwe eigenaren van Sido), de pups, Keli en ik- naar de hei geweest. Dat was een spannende onderneming voor ons, maar zeker voor de pups. Al die indrukken, maar ik moet zeggen, ze hebben zich er fantastisch door heen geslagen hoor. Er zijn heel wat honden wezen snuffelen, mensen die in aanbidding bij ze kwamen kijken en natuurlijk een heel nieuwe omgeving met allerlei geurtjes. We zijn gewoon lekker gaan zitten en de pups hebben vooral tussen Karin en mij in liggen kijken naar alles wat er gebeurde. Silas was de grootste held en hij is op onderzoek uit gegaan. De braamstruik iets verder vond hij toch wel erg interessant en werd dan ook grondig besnuffeld en onderzocht. Uit de test van zondag was al gekomen dat Silas een heel stabiel hondje is zonder angst en dat zagen we op de hei dus duidelijk terug.
Uit eindelijk waagde ook Sido de gok om bij ons weg te lopen en bij de braamstruik te gaan kijken. Echt geweldig om te zien hoe zulke hummels al "de wereld intrekken" op zoek naar groter avontuur.

Keli hield ondertussen alles scherp in de gaten en het rare/grappige was dat ze sommige honden zonder aarzeling bij de pups liet komen en bij sommige honden begon te grommen of tussen die hond en de pups ging staan. Zij zag duidelijk dingen die wij niet zagen...
We zijn een uurtje op de hei geweest en toen weer naar huis. De pups waren toen al zo moe dat ze niet eens meer naar de auto konden lopen. Niet van de inspanning, maar vooral van alle indrukken. Het meerijden in de auto was natuurlijk ook helemaal nieuw, dus dit was een indrukwekkende middag.
Op de terugweg hebben de pups nog even proberen te drinken bij Keli, maar die ging lekker rustig liggen en dus was er geen ruimte om te drinken, maar wel een heel goed voorbeeld hoe je je in een auto gedraagt:-)
Na dit uitstapje waren de pups totall loss en hebben in de tuin heerlijk liggen slapen om alle indrukken te verwerken. Er kwam nog een pupkoper op bezoek om haar pup te zien, maar die was niet wakker te krijgen en dus heeft ze haar Sam/Takoda alleen in slapende toestand gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten