zaterdag 2 augustus 2014

Ayla en haar baby`s

Op 27 juli is Ayla bevallen van 4 kleine kittens.
De nacht van zaterdag op zondag heb ik met Ayla op de logeerkamer geslapen omdat ik wat onrust bij Ayla zag en zondag de uitgerekende dag was. Van slapen kwam niet heel veel want bij elk zuchtje of geluidje van Ayla knipte ik het bedlampje weer aan, maar steeds was het loos alarm.

Toch zijn de kittens mooi op de uitgerekende dag geboren. Zondag middag zag ik een wee en dus ben ik met Ayla naar boven gegaan waar de doos al klaar stond voor haar. Lex heeft me voorzien van wat te eten en te drinken en ik heb me geïnstalleerd om wat uren bij Ayla te zitten. Om 13.20u werd het eerste kitten geboren. Dit kosten nogal wat moeite, maar gelukkig werd het gewoon geboren en daarna w de weg duidelijk "opgerekt"want de kittens daarna kwamen zonder moeite. De laatste om 16u. Vier kleine kittens...dat had ik niet verwacht aangezien Ayla niet zo dik was, maar de geboorte gewichtjes waren nestjes maar minder hoog dan de kittens van Suus, dus dat verklaart dat ik het niet aan zag komen :-)

Ayla moest wel even wennen aan het hebben van een nestje maar ondertussen gaat het heel erg goed met het kleine spul. Ze zijn al flink gegroeid- tussen de 36 en 60 gram- en Ayla houdt ze heel mooi schoon.

Ondertussen zijn er ook al drie van de vier kittens waar belangstelling voor is, dus ook dat gaat zeer voorspoedig. Alleen 1 van de sorrel poesjes is nog beschikbaar,maar aangezien ze morgen pas een week zijn maak ik me daarover geen enkele zorg.

Ik heb ze ook al namen gegeven en het thema is deze keer; IKEA
Het sorrel katertje heet Hemnes
Het sorrel poesje heet Odda
Het 2e sorrel poesje heet Tarva
Het wildkleur poesje heet Nesna


Geen opmerkingen:

Een reactie posten