zondag 24 augustus 2014

Hondjes

Het komt niet zo vaak voor maar vandaag maar eens een verhaaltje over de honden.
Kane,Romy en Chanda van John en Marion

Keli en Max
We zijn vandaag lekker met Keli en Max naar de Soesterduinen geweest. Niet alleen Lex en ik samen maar samen met John en Marion met hun drie witjes; Kane, Romy en Chanda. Daar liepen we dus met 5 Witte herders en dat is een indrukwekkend gezicht.
Wat we eigenlijk nooit mee maken met Max is dat hij nogal timide mee liep. Normaal rent hij vooruit, daagt hij iedereen uit en is hij niet snel van iets onder de indruk. Dat was nu heel anders.
Keli
Hij liep de hele tijd bij Lex of bij mij en dan liefst ook nog bij Keli. Na een half uur wandelen werd duidelijk waarom, want hij werd gegrepen door Romy. Kennelijk had zij al signalen aan Max laten zien dat hij moest oppassen,maar dat hadden wij niet gezien. Max liet zich daarop al behoorlijk intimideren, maar kennelijk was dat nog niet genoeg voor Romy. Toen we even stil stonden vloog Romy opeens op Max af en wed er met veel gegrauw en gegrom een robbertje gevochten.
Max
Dan moet je zelf oppassen om ze uit elkaar te halen want je wilt natuurlijk niet met je vingers tussen hun bek terecht komen maar Max had zijn wandeltuig om er dat was een makkelijk handvat. Op Romy was wat minder makkelijk vat te krijgen maar uiteindelijk lukte dat ook en Romy kreeg flink op haar kop. Ook moest ze aan de lijn om Max even rust te geven. Hij was duidelijk flink onder de indruk en eigenlijk moesten Lex en ik daar wel een beetje om lachen...dat zien we niet vaak. Daarna konden we weer verder wandelen en de verhoudingenwaren duidelijk.
Keli,Max,Romy en Chanda
Onderweg kwamen we nog wat mensen tegen en die moesten natuurlijk wel reageren op zo`n meute witte herders. Ze kregen veel bewonderende blikken en mooi commentaar. Ook hier hoorde we weer dat het prachtige honden zijn en dat vinden wij ook nog steeds!!
Na een heerlijke wandeling van een uur waren we weer bij de auto waar Romy nogmaals wilde laten zien dat ze een vrouw is om rekening mee te houden. Dit keer was Keli het doelwit, maar gelukkig was het zo weer over. Romy moest toen in de auto maar Max en Keli hadden het wel gezien.
Keli en Max
Die gingen braaf staan te wachten bij ons autootje ha ha
Behalve deze twee incidentjes was het verder een heerlijke wandeling in een prachtig gebied waar we erg van hebben genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten