zaterdag 23 augustus 2014

En daar zijn ze dan....

vanmorgen door ons opgehaald en gelijk samen in het nieuwe, grote hok, onze nieuwe cavia`s.
Bij Carla`s caviaopvang hebben we ze gehaald en daar kregen we een heel goede indruk van. Keurig ingedeelde, schone hokken en verder ook alles heel nestjes verzorgt. Twee cavia`s hoorden al bij elkaar; een zeugje en een beertje en daarbij kregen we dan nog 2"losse" zeugjes.

Alice
We hebben ze dus in 3 mandjes vervoerd , maar hier gelijk in het nieuwe hok gezet met z`n 4en. Omdat de omgeving voor allemaal nieuw is en er dus geen één al territorium drang heeft durfde ik dat wel aan. Natuurlijk lopen ze wat achter elkaar aan en wordt en dan ook flink aan elkaar gesnuffeld, maar er is geen agressie te zien. Dat gaat dus heel goed. het hok is groot( 1.40 m x 1.60 m) dus ze kunnen bij elkaar weg rennen en ook hebben ze verschillende verstop plekjes.
Het beertje hebben we Sjeik gedoopt omdat hij een harem heeft van 3 zeugjes. Jullie snappen natuurlijk wel dat het beertje is gecastreerd want er zijn al genoeg cavia`s die een nieuw huis zoeken, daar hoeven wij niets aan toe te voegen.
De zeugjes hebben we Kylie, Mindy en Alice gedoopt naar 3 dames die het ver hebben geschopt in de, door ons zeer trouw gevolgde, serie van Master Chef Australië.
Kylie

Het kleinste zeugje is Kylie en voor haar lijkt het nog wat lastig om op genomen te worden in het groepje, ze zit nog veel alleen. Maar de andere twee dames hebben elkaar al aardig ontdekt en zij zaten net al samen met Sjeik in het kleine huisje gepropt. Alice met haar dikke kont voor de uitgang en dus zat er voor Sjeik niets anders anders op dan maar uit het raampje kijken. Zo gaat het natuurlijk wel snel met een groepje vormen want ze nemen ze heel snel elkaars luchtje aan. Ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen met dit 4-tal en ik merk nu al dat ik weer geniet van alleen al kijken naar de interactie tussen mijn "caafjes".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten