woensdag 27 januari 2021

De kittens van Yossje


Het gaat ontzettend goed met de kittens van Yossje. Ik heb echt niets aan te merken op de moeder instincten van Yossje. Waarschijnlijk heeft haar moeder- Otje- een heel goed voorbeeld gegeven én zit het moeder instinct er echt "ingebakken" bij haar.

Ik ben dan ook super trots dat ze zo goed voor haar kittens is. Het zijn echt 4 lekker dikke bolletjes die steeds meer moeite doen om te lopen en ook al een beetje beginnen te stoeien met elkaar. De doos staat nog steeds bij Wim op zijn kantoor en als hij boven is dan is Yossje meestal ook boven.


De andere katten lopen ook lekker rond boven en dus zijn de kittens nu al gewend aan hun medebewoners in huis. Iejoor lijkt het een beetje moeilijk te hebben want hij loopt geregeled schreeuwend beneden. Ik denk dat hij zijn vriendinnetje Yossje mist nu ze zo vaak druk is met de kittens. Nu probeert Iejoor de andere twee dames op te porren voor een spelletje of stoeipartijtje maar Bibi en Pebbles geven dan meestal "niet thuis". 


Dus.....heeft Iejoor zijn aandacht verlegd naar Leyka. Zo grappig om te zien dat Iejoor pogingen doet om contact te maken met Leyka. Zij weet niet zo goed wat ze ermee moet want ze was natuurlijk gewend om de poezen uit de tuin te jagen bij haar vorige thuis. Soms doet ze nog wel eens een poging om één van de katten hier op te jagen maar dat gaat niet lukken haha. Ze blijven gewoon zitten en dan weet Leyka het niet meer.....en zie je haar bijna denken...wat nu??

Het zal wel een flinke verandering zijn als ik de


kittens naar beneden ga halen. Hoe zal Leyka daarop reageren. Van Jente weet ik ondertussen dat ze lomp maar lief is , maar van Leyka zal dat even afwachten zijn. Ik zorg gewoon dat de kittens zich lekker kunnen terug trekken in een bench en dan zullen we ws snel zien dat ze dapper genoeg zijn om het "hondengeweld" te trotseren.

Van de vier kittens zijn er twee "onder optie". Dat betekend dat de mensen die belangstelling hebben voor deze dametjes nog komen kijken en dan pas is het kitten gereserveerd. Het katertje is definitief besproken; door mij en dus is er nog één Abessijn variant( kortharig) poesje wat een nieuw thuis zoekt. Er is wel belangstelling geweest maar die mensen willen dan toch liever op de wachtlijst voor een Somali kitten. Maar......er komt vast een geweldig thuis voor dit meisje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten