dinsdag 8 juli 2014

Wat een ontwikkelingen

Links; Tove, midden; Elin, rechts; Runa
De kittens doen het super. Wat wil je ook met een mama als Suus. Zij zorgt zo goed voor haar kleine spul. Ook heeft ze ze nu al twee keer op mijn schoot gedropt. Zie ik haar de bank opspringen met een kitten in haar bek en dat wordt op mijn schoot losgelaten. Ze kijkt dan even hoe het gaat en dan weet je het al....Suus gaat de tweede halen. En dat herhaalt zich totdat ze alle 4 op mijn schoot zijn aanbeland. Nu zijn ze niet meer zo klein en rustig dat ze daar gewoon blijven liggen. Ze hebben het lopen ontdekt en ook dat de wereld groter is dan de doos, maar ook al dat de wereld groter is dan de bench.
Mama Suus relaxt bij haar kindertjes
Elin was de eerste die over de rand heen kwam vallen om de huiskamer in te wandelen. Ik heb nog geprobeerd ze toch in de bench te houden door er een hogere rand voor te maken, maar daar liet Elin zich niet door tegen houden hoor. Ik moet natuurlijk ook rekening houden dat Suus er nog in kan springen, dus al te hoog kan ook niet. Die poging heb ik dus maar opgegeven en vanaf het weekend slapen de kleintjes in de kattenkamer. Daar is altijd wel een lekker warm en zacht plekje te vinden maar de hummels zijn eigenwijs.....ze kruipen op elkaar onder de verwarming- die niet aan staat. Heb ik nog wel een lekker verwarmd plekje voor ze gemaakt, de domoren ;-)

Wiker en Runa op de voorgrond
Als Suus de huiskamer in komt om bij ons te zijn dan duurt het niet lang of ik zie de kleintjes ook de kamer inwandelen. Ze zijn 4 weken en laten zich niet tegenhouden door de "tocht" door de keuken en al helemaal niet door de aanwezigheid van Keli en Max. Ik zie nu dus ook al weer geregeld een nat kitten lopen want die heeft dan een wasbeurt met een heel grote tong gekregen. Zo wennen ze zo makkelijk aan de aanwezigheid van de honden en ook Fynn en Ayla zijn al helemaal vertrouwd. Suus is ook geen mama die niemand bij haar kittens laat komen. Ze is meer van "kom maar op, alles is leuk en zeker mensen"! Dit is zo`n goed voorbeeld dat de kittens daardoor ook in een super tempo socialiseren met alles en iedereen.


Wat ook weer wonderlijk is is het gebruik van het kattenbakje. Ik vind weer kleine plasjes en gisteren zelfs een drolletje in het kattenbakje wat dus betekend dat de kittens alweer weten hoe het werkt. Hoe vaak ik dat ook zie gebeuren, ik blijf me verbazen. Nog zo klein en dan al zindelijk worden. Hoe mooi is dat!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten