dinsdag 10 september 2013

Week vakantie in de Eiffel( Duitsland)

Pootje baden
Afgelopen week zijn we heerlijk met de honden op vakantie geweest in Duitsland in de Eiffel. Wat een prachtig gebied is dat met heuvels en enorm veel bos. Echt een pracht plek. Het huisje op het park lag wat minder mooi,maar dat mocht de pret niet drukken want we hebben prachtig weer gehad  een dus heerlijk buiten geleefd.
Max en Keli waren al helemaal opgewonden op de dag dat we vertrokken want die voelen heel snel dat er wat gaat gebeuren maar ze wisten toen natuurlijk nog niet dat ze mee mochten. We zijn gewoon met de volvo gegaan en daarom moesten Lex en ik zuinig inpakken want met 2 van die grote honden achterin blijft er maar weinig ruimte over voor bagage. Gelukkig kan Lex heel economisch inpakken en hadden de honden een heerlijke plek met een dekbed en deken om op te liggen. Keli gaat in de auto gelijk lekker liggen maar Max wil niets missen en hij staat, zit, ligt en probeert ook nog rond te wandelen in de beperkte ruimte. Als we een poosje over de snelweg snorren legt hij zich gelukkig neer.
Keli aan het zwemmen
Helaas had Max vlak voordat we weg zouden gaan zijn voetzooltje beschadigd en dus hadden we pijnstillers voor hem mee, maar de tweede dag liep hij gelukkig weer goed. Lex is toen lekker met Max en Keli gaan wandelen terwijl ik mijn geliefde vakantie bezigheid uitvoerde; slapen. Op de terug weg hadden Max en Keli het meer al ontdekt en sprong Max met een grote plons naast een visser in het water. Die visser was natuurlijk niet echt blij, dus Lex snel Max aan de riem en weg gegaan.
De volgende dag zijn we met z`n 4tjes gaan wandelen terwijl het nog bloedheet was en dus was dat meer aan het einde van de wandeling een heerlijk slot van de wandeling voor Keli en Max. Even goed uit gekeken dat ze niet in het water gingen vlak bij een visser en toen hebben ze heerlijk geplonsd. Max vind het meestal wel leuk om te zwemmen en Keli gaat ook wel het water in maar meer om pootje te baden.

De dag erna zijn we weer een eind gaan wandelen een toen zijn we na een kilometer of 6 lopen weer bij het meer uit gekomen. En nu werd het helemaal feest. Max begon lekker uit zichzelf te zwemmen, we hoefden niet eens een stok te gooien en ook Keli ging zowaar zwemmen!
Omdat Keli altijd erg jeuk krijgt door haar natte vacht ging ze uitgebreid liggen rollen op de kant. Natuurlijk liep die schuin af en jullie kunnen het al raden. Op een bepaald moment rolt Keli zo de schuinte af en koppie onder in het water. Lex en ik lagen echt dubbel van het lachen, maar Keli bleef er vrij nuchter onder. Max was echt bezig om baantjes te trekken en Keli heeft ook echt genoten van dit water ballet. En omdat Keli en Max zo aan het genieten waren hebben Lex en ik het ook naar onze zin gehad.
Helaas heeft Keli laat op de avond- bij het laatste uitlaat rondje- ergens ingetrapt en heeft ze haar voetzool beschadigd want haar voet bloedde erg. Gelukkig was er niets in achter gebleven maar lang wandelen zat er vanaf toen helaas niet meer in. We hadden gelukkig nog een paar pijnstillers van Max, dus die hebben we haar kunnen geven. Lex is dus nog een keer alleen met Max een lange wandeling gaan maken en toen zat onze week er ook al bijna weer op.
We kunnen terug kijken op een heerlijke week met onze honden en we zijn er van overtuigd dat Keli en Max er ook echt van hebben genoten om ons de hele week om zich heen te hebben.

2 opmerkingen:

  1. Was het ook Martin. vakantie zonder de honden is heerlijk- dan hebben we helemaal geen "verplichtingen"- maar met honden geeft ook heel veel en ander plezier:-)

    BeantwoordenVerwijderen