zaterdag 28 september 2013

een doos vol..

Het wordt steeds voller in de doos want de kittens groeien als kool.
Echt een verschil met Abessijn kittens want deze zijn een stuk groter. Jerommeke is al bijna 400 gram en ze zijn vandaag pas 2 weken oud. Lambik is het kleinste kitten en de zusjes- Schanulleke en Wiske- zitten er tussen. Schanulleke is het meest een kitten om te zien. Ze heeft een klein hoofdje en qua kleur komt ze ook het meest dichtbij de kleur die een Abessijn kan hebben; blauw tortie. Dat is een nieuwe kleur bij de Abessijnen en ik heb er één in de doos liggen ha ha.
Binnenkort ga ik ze maar eens op Marktplaats zetten want ze kunnen natuurlijk niet via de rasvereniging aangeboden worden. Dat kan niet met deze half-ras kittens.
Schanulleke
Ze zijn nu pas 2 weken en voorlopig blijven ze natuurlijk nog hier. Ze zullen- net als raskittens- pas gaan verhuizen als ze 12 weken zijn en dan zijn ze geënt, gechipt,ontwormd en goed gesocialiseerd. Dat maakt niets uit met raskittens, ze zijn allemaal waardevol want het zijn nieuwe leventjes en die verdienen de beste start.
Met die start zit het wel goed met Suus als moeder. Wat is dat toch een geweldige moeder. Ook nu vind ik weer geen vlekje in de doos. Ze is zo alert en houdt de doos brandschoon. Suus ziet er geweldig uit. Ze is wat dun maar glimt als een spiegeltje. Dit is een poes die het beste in haar vel zit op het moment dat ze moeder is. Ik ben altijd tevreden geweest met de poezen die hier nesten hebben gekregen, maar Suus is echt de top van de top.
Ayla is ook veel boven en die went dus al helemaal aan de kleine hummels.
Vanmorgen zat ze in de doos te kijken naar het gerommel van de kittens in de doos.
Lambik
Als ze straks zo groot zijn dat ze kunnen spelen hebben ze er een pittige, speelse grote zus bij. Dat zal me een feest worden.... ik verheug me er nu al op om dat straks te gaan meemaken.
Alles gaat dus heel erg goed met de kittens alleen had Jerommeke zijn oogje dicht zitten. Het plakte helemaal aan elkaar, dus nadat ik het donderdag avond zo dicht zag zitten heb ik het met lauw water los geweekt en kwam er ook wat troep uit. Ik heb het vrijdag ochtend weer los moeten maken en toen heb ik even een oogzalfje bij de dierenarts gehaald.
Jerommeke
Nu blijft het al veel beter open en lijkt het al snel weer over te zijn. Misschien heeft een broertje of zusje een haal door zijn oogje gegeven want er wordt nog steeds flink geknokt om een tepel, dus dat kan maar zo gebeuren. gelukkig is dat met een paar daagjes zalven weer helemaal in orde en kan ook Jerommeke ongestoord de wereld in kijken. Ik hoop hun wereldje binnenkort ook te kunnen vergoten door ze naar beneden te halen,maar voorlopig nog maar even veilig boven.
Wiske
Ayla durf ik ook nog niet in de kattenkamer te hebben `s nachts want met Flo loopt het nog niet helemaal relaxt en soms zijn de honden toch best nog een beetje eng. Maar dat gaat al zo goed...ze loopt nu al gewoon langs ze en als ze niet te onverwachts bewegen raakt ze niet meer onder de indruk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten