woensdag 13 februari 2013

Yeti heet nu Blue

Nu we door de douane zijn gekomen met Yeti begint haar nieuwe leven in Noorwegen en daar hoort ook een nieuwe naam bij. We weten al dat Yeti Blue zal gaan heten en dus zal ik haar, vanaf nu, ook zo noemen.

Bij de uitgang wachten Anne en Carina van Cattery Kiachero ons op, samen met Lilly en Christian waar Blue zal gaan wonen. Door al het mailcontact lijkt het een beetje alsof we elkaar al kennen,maar nu zien we elkaar dan eindelijk voor het eerst in het echt:-)

Anne en Carina( moeder en dochter) hebben samen de Cattery en zij hebben een aantal poezen en katers onder gebracht bij gastgezinnen omdat ze niet al te veel poezen in huis willen hebben, maar wel keus willen hebben in combinaties om mee te fokken om zo een mooi fokprogramma op te kunnen zetten met hun eigen lijnen.
Als ik het goed heb begrepen kennen ze Lilly via de dierenwinkel waar Lilly werkt en doordat ze aan de praat zijn gekomen is Lilly enthousiast geworden om een Somali in huis te krijgen.Zij en haar man Christian hebben al een kruising Abessijn in huis, dus weten al goed wat voor soort karakter ze in huis gaan halen en als ze dan op een show ook nog een blauwe Somali hebben gezien is het zeker; die moet het gaan worden!

In eerste instantie hadden Anne en Carina belangstelling voor een fawn meisje( Xsara) maar omdat zij toen al werd gevoed met de fles heb ik dat vrij snel aan hun laten weten en gevraagd of ze niet voor Yeti wilde gaan; het blauwe meisje. Omdat ze toen al wisten dat ze dan al een gastgezin zouden hebben; nl Lilly en Christian, was de keus om voor Yeti te gaan niet zo moeilijk. Vanaf dat moment hebben we veel contact met elkaar gehad over de aanstaande verhuizing van Yeti naar Noorwegen, maar ook over allerlei andere dingen en vandaar dat ik het gevoel had Lilly,Carina en Anne al een beetje te kennen:-)

Natuurlijk is het een raar moment als je daar in Oslo,op het vliegveld,met je poesje door de deur komt stappen en moet zien wie er reageert op het feit dat er een klein poesje zichtbaar wordt. Volgens mij zag Carina ons als eerste en dan gaat alles snel. Kennismaken,Blue overdragen, kletsen, papieren geven en nog veel meer kletsen.....

Christian en Lilly vertrekken met Blue naar hun huis met de afspraak dat wij morgen bij ze komen eten en Blue dus kunnen zien in haar nieuwe, eigen omgeving. Anne en Carina brengen ons naar Oslo en dat is een heel eind. Het vliegveld ligt nl 50 km buiten Oslo, dus het is een eind rijden. Carina spreekt heel erg goed Engels en dus wordt er ook in de auto al flink wat afgekletst; natuurlijk vooral tussen Carina en mij. Ook Anne zegt soms wat maar omdat het voor haar moeilijk is om het in het engels te zeggen speelt Carina voor tolk. In Oslo laten Anne en Carina ons alvast de bezienswaardigheden zien zodat we weten wat we de volgende dag kunnen gaan bekijken en dan zetten ze ons af bij ons hotel. Carina heeft dat hotel uitgezocht omdat het midden in de stad ligt en we alle leuke dingen daardoor wandelend kunnen bereiken. We spreken met ze af dat ze ons de volgende avond rond half 7 op komen halen om traditioneel Noors te gaan eten bij Lilly en Christian.

Lex en ik zijn er aan toe om even bij te komen want het reizen met Yeti was vermoeiend, vooral omdat ik het zo spannend vond. Lekker uit rusten op de hotelkamer dus en morgen weer een dag.
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten