vrijdag 8 februari 2013

Meer ontwikkelingen

Behalve het wachten op Suus en het aanstaande reisje naar Oslo gebeurt er hier nog meer op poezengebied hier in huis.

Afgelopen zondag is Tess krols geworden. Ze was gezellig in de huiskamer toen ik merkte dat haar achterwerk omhoog ging bij het aaien. Ook zat Fynn buiten in de kattenren, op zijn plankje, naar binnen te kijken en te roepen naar Tess. Kennelijk had hij al in de gaten dat Tess krols ging worden en toen ik haar dan ook terug bracht naar de kattenkamer was Fynn gelijk alert.
Ik geloof dat Tess zich toen nog niet gelijk liet dekken maar later heb ik in ieder geval wel dekkingen gezien.Het zou geweldig zijn als Tess deze keer wel drachtig zou worden, want de afgelopen twee keer dat ze is gedekt door Fynn, heeft ze niet opgenomen. Soms gebeurt het dat een poes niet drachtig wordt van een bepaalde kater terwijl ze wel drachtig wordt als ze daarna door een andere kater wordt gedekt. Ik heb dat in het verleden één keer mee gemaakt met mijn Abessijn poes Nimah. Na drie keer leeg te zijn gebleven heb ik een andere kater van dezelfde kater-eigenaar geprobeerd en toen was Nimah gelijk drachtig.
Als Tess nu dus weer niet opneemt dan is het, denk ik, een goed idee om een keer een andere kater te gebruiken voor Tess. Maar omdat Tess nu nog steeds krols is en ze steeds bij Fynn is hoop ik dat het deze keer wel tot een nestje zal leiden.
Het is in ieder geval de bedoeling dat Fynn binnenkort aan de supralorin gaat óf dat hij wordt gecastreerd. Supralorin is een hormoon staafje wat wordt ingebracht en waardoor hij een jaar tot twee jaar niet vruchtbaar zal zijn. Ik ben er nog niet helemaal uit wat het gaat worden voor hem, maar het is in ieder geval belangrijk dat hij buiten spel wordt gezet om de poezen dames rust te geven.

Er is nl. nog meer nieuws te melden. Toen ik gisteren in de kattenkamer kwam zag ik tot mijn verrassing dat Flo krols was en dat had Fynn natuurlijk ook al piekfijn in de gaten. Flo was aan de pil, maar kennelijk was de aanwezigheid van een "open"kater én de krolsheid van Tess zoveel stimulans om krols te worden dat de pil dat niet tegen heeft kunnen houden.Geheel tegen de planning in is Flo dus ws. weer drachtig van Fynn.
Nu is dat gelukkig geen groot probleem. Flo was al heel erg goed hersteld van haar eerste nest en er zit 6 maanden tussen het eerste en tweede nest en dat is een redelijke periode. Ik zou er niet voor gekozen hebben,maar als ze drachtig blijkt te zijn is dat ook best wel weer leuk. Flo heeft laten zien een geweldige moeder te zijn, ze bevalt heel erg makkelijk én ze zorgt super voor haar kittens zonder zelf heel veel in te leveren.

Zien jullie het voor je; Suus heeft een nest met kittens van een week of 8 als Tess moet bevallen en een paar dagen later moet Flo bevallen. Dat wordt een drukke, gezellige boel.... Op zo`n moment zijn we heel blij met de kattenkamer waar het kleine spul zich naar hartenlust kan uitleven, maar ook dan zullen we de kleintjes veel in de huiskamer hebben om ze goed te socialiseren én er zelf volop van te kunnen genieten. We zullen zien...eerst maar afwachten of Tess en/of Flo drachtig zijn geworden.
Over een week of drie kan ik jullie vertellen of één of beide dames drachtig zijn geworden en dan zal ik ondertussen ook wel weten wat het wordt voor Fynn; supralorin of castratie. Het mag duidelijk zijn dat er iets moet gebeuren want Fynn heeft de smaak van het verwekken van nakomelingen goed te pakken:-)

1 opmerking: