dinsdag 11 oktober 2011

Stil.....

Het is stil geworden in huis. Twee van de drie kittens zijn al verhuisd en donderdag gaat Kiridh ook nog verhuizen. We missen die druktemakers en al het plezier wat ze in huis brachten. Ok, de gordijnen hebben het niet overleefd, maar verder was het toch vooral heel veel plezier wat we met het trio hebben gehad. Ook Fynn mist zijn maatjes. Hij is nu vijf en halve maand en dus ook nog een kitten met alle energie die daarbij hoort en speelde dus volop met Asmara, Baki en Kiridh.

Vorige week donderdag werd Asmara- Noa zoals ze nu heet- als eerste opgehaald. Zij is verhuisd naar Zeist. Ik kreeg gelijk `s avonds al een mailtje dat ze de boel in huis aan het verkennen was en dat het al heel goed ging. Ze heeft haar plekje daar gevonden en haar nieuwe baasjes zijn heel blij met haar:-) In de toekomst mag Noa misschien wel een nestje krijgen en dat zou natuurlijk heel erg leuk zijn.

Het tweede kitten Baki- Darwin zoals hij nu heet- hebben we zaterdag naar Amsterdam gebracht. Zijn nieuwe baasjes hebben geen auto en dus zijn we met hem, luid mauwend in het reismandje, vertrokken naar Amsterdam. Darwin had al wel eerder in het mandje gezeten, maar dat was samen met zijn zusjes en dat was toch een stuk relaxter voor dit kleine ventje. Ik Amsterdam aan gekomen mocht hij eerst alleen wennen aan zijn nieuwe leefomgeving want de andere twee poezen waren nog even opgesloten. Hij was gelijk al heel relaxd en ging op zijn gemakje alle verkennen en besnuffelen en op een bepaald moment lag hij te dutten op een stoof:-) Wij zijn toen weg gegaan en hebben daarna een verslag gehad hoe de kennismaking met Magic en Lyra is verlopen. Dat viel niet tegen. Zondag liepen ze al zonder blazen langs elkaar heen, maar Lyra en Magic moesten nog niet TE dicht in de buurt komen want dan ging Darwin nog wel even blazen. Hij is ook al in de tuin geweest, die helemaal is afgezet zodat de katten er niet uit kunnen. Kortom; ook over Darwin al enthousiaste verhalen.

En dan Kiridh. Ik moet het eerlijk toegeven, mijn lievelingetje. Er is altijd wel een kitten in elk nest dat me het meest aanspreekt en dat is in dit nestje Kiridh. Ik had dat al vanaf het begin, als ik een kitten pakte was het altijd Kiridh, alsof zij ook het meest in mijn buurt was. Dat was ook de reden dat we in eerste instantie het idee hadden om haar te houden. Gelukkig heb ik ook heel veel vertrouwen in de mensen waar Kiridh heen gaat want het feit dat ze al in slaap viel in de handen van deze mensen is wel een heel goed teken:-) Kiridh wordt donderdag avond opgehaald en dan zijn Tess en Fynn weer samen.

Het plan is om Tess gewoon krols te laten worden en als Fynn er aan toe is mag hij haar dus dekken. Dat zal nog een kleine 2 maandjes duren ws. want dan is Fynn zo`n beetje geslachtsrijp. Tess krijgt dan wel twee nestjes met maar een half jaar er tussen, maar dat kan best. Ze heeft niet ingeleverd bij dit nestje en er is nog een reden. Mocht Fynn toch gaan sproeien in huis dan wordt hij gecastreerd en dan hebben we toch al een nestje van hem. De bedoeling is dat we uit een nestje met Fynn als vader een keer een poesje gaan houden- in de kleur sorrel- en dan is ons viertal compleet: Tess- wildkleur, Fynn- blauw; Flo- fawn en dat kittentje dan sorrel. Flo komt in december en uit de combi Flo/Fynn zou sorrel geboren moeten kunnen komen. Die kans is bij Tess en Fynn minder, maar zeg nooit nooit. De natuur zet ons toch vaak weer voor verrassingen:-) Maar eerst maar eens zien hoe de liefde tussen Tess en Fyn zich ontwikkeld en wat daar van gaat komen....

1 opmerking:

  1. wat ontzettend schattig! Overigens, als je in een omgeving woont met veel groen om je heen, loop je een grote kans dat je last krijgt van boktor. Mocht dit het geval zijn, is dit de oplossing: boktor

    BeantwoordenVerwijderen