zaterdag 29 oktober 2011

Kiridh Britt

Ook over Kiridh een uitgebreide mail. Kiridh is Kiridh blijven heten en dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk omdat wij deze naam hebben verzonnen:-)

Ha Marjon en Lex,
nou, met een hele werkweek achter de rug kunnen we rustig stellen dat Kiridh haar plek wel gevonden heeft in ons huishouden! Ze is al gewend aan de routine van huiskamer (als wij er zijn) en werkkamer en hal (als wij er niet zijn).

Ze eet uitstekend, en speelt zich helemaal dol en woest soms! Haar favoriete spel op dit moment is met speelmuis aan koord aan hengeltje. Als wij de hengel zwieren, rent ze razendsnel heen en weer achter de muis aan. Ze springt hoog de lucht in en weet weer op haar pootjes terecht te komen. Als wij de hengel niet bedienen en zij toch wil spelen, sleept ze met de muis in haar bekje het koord en de hengel achter zich aan. Het mooiste is dan om de muis door het handvat van de fruitschaal te duwen en dan kijken of je hem kunt terugpakken. Dat lukte niet, en toen probeerde ze uit of ze dan met de muis toch door kon lopen: het koord zat nu om het handvat gewikkeld, dus ze moest de hele fruitschaal meetrekken. Zoveel kracht bleek ze nog niet te hebben: verstoord heeft ze even naar het logge ding gekeken, en toen heb ik het koord maar teruggewikkeld, zodat ze weer verder kon.

Boef is inmiddels vaak geïnteresseerd in haar spel en volgt wat ze doet. Vanmorgen werd het prachtig. Ik gaf Boef het afgeknipte plastic strookje van een zak voer. Hij houdt er erg van om met sliertjes, strookjes en dergelijke te spelen. Het roze strookje schoof hij voetballend de keuken uit, naar de drempel van de huiskamer. En daar voegde Kiridh zich bij het spel. Om de beurt hebben ze het strookje even verder getikt. Na een paar keer moest Boef toch even laten merken wie de baas was, dus deed Kiridh een stapje terug.

Maar even later ging Boef aan het spelen met de groene papieren tas. Eerst hij erin, Kiridh stapte erbovenop, nieuwsgierig als ze is. Vervolgens Boef eruit. Dat was natuurlijk het signaal voor Kiridh om de zak in te sluipen.

Jullie zien het, Marjon en Lex, het gaat goed met Kiridh en er begint best een contact te ontstaan tussen haar en Boef. 's Morgens begroeten ze elkaar met neusje-neusje en likt en snuft Boef even aan haar nek, rug en staart. Kiridh staat dan gezellig bijna tegen hem aan, langs zijn zijkant.
We genieten ervan.
Zijn jullie al een beetje aan de stilte in jullie huis gewend nu, zonder kittens?
Hartelijke groet, Martin & Resi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten