zondag 14 augustus 2011

Zusjes van Max

Vandaag zijn we naar Blanden in Belgie geweest om samen met Max zijn kleine zus Leyla op te zoeken. Voor ons heel leuk om de baasjes van Leyla weer te zien, maar Max is vooral geinteresseerd in Leyla. Leyla is het teefje waar ik al wel eens eerder overschreef als Miss Dynamite. Miss Dynamite is ze nog steeds; wat een energie. Het was gelijk grote herkenning tussen Max en Leyla en dat werd meteen rennen door de tuin en heel veel spelen. Dat hebben we lang niet meer gezien want Max laat zich niet zomaar meer verleiden tot rennen en gek doen, maar het lukte Leyla gelijk. Leyla is meerdere keren bij ons wezen logeren en wellicht is de herinnering daaraan van invloed op dit gedrag want het was zo voor elkaar en ze zijn gewoon verder gegaan waar ze de vorige keer zijn gestopt. Het is geweldig grappig om te zien hoe idolaat Leyla is van haar grote broer Max. Hij werd constant om zijn bek gelikt en ze loopt als een "hondje"(haha) achter hem aan. Ze moet niet proberen om dominant te doen tegen Max want dan maakt hij even duidelijk dat zij wel het KLEINE zusje is en dus respect voor hem moet hebben. Dat dit prima wordt opgevolgd door Leyla blijkt als je de bal gooit voor Max en haar. Hoewel Leyla soms eerder bij de bal is zal zij hem niet pakken, maar die eer aan Max laten:-)
Het was genieten voor ons en voor Max. Wij werden op zijn Belgisch getrakteerd op een "home-made" lunch die ons buitengewoon goed smaakte en Max heeft een heerlijke tijd met zijn zusje door gebracht. Het is ontzettend leuk om te horen én te zien hoe deze baasjes van hun Leyla genieten.

En dit was al het derde zusje in 3 weken! Vorige week zijn we nl. naar Den Bosch geweest, op bezoek bij Luna. Luna is een vol zusje van Leyla, maar een jaar jonger. Het is leuk om te zien hoe Leyla en Luna op elkaar lijken. Allebei niet zo groot, allebei ontzettend vrolijk en allebei idolaat van Max.Ook daar was de herkenning tussen Max en Luna groot al lukte het Luna niet om Max echt tot spelen te krijgen hoe wel ze erg haar best deed. Max speelde wel even met haar, rende met haar door de kamer, maar keek ook af en toe wat smekend naar ons of we hem niet konden redden van zijn energieke zusje. Na de koffie/thee met heerlijke Bossche Bol( van de beste bakker in Den Bosch) zijn we naar de Loonse en Drunense Duinen gegaan en hebben daar een heerlijke wandeling gemaakt. Welliswaar in de regen( en de buienradar had nog wel gezegd dat de regen niet zou blijven hangen, he Ferd!!), maar dat kon de pret niet drukken. Max en Luna hebben heerlijk lopen rennen, Max heeft nog gezwommen en wij hebben, al kletsend, genoten van de wandeling in een prachtig gebied. Ook dat was dus een zeer geslaagd bezoek met baasjes van Luna die ontzettend genieten van hun Luna:- )

De week daarvoor- ja ja we hebben een rondje Nederland/Belgie gemaakt- zijn we bij Kira en haar baasjes op bezoek geweest in Lichtenvoorde. Kira is een volle zus van Max. Eén van de twee volle zussen die hij heeft; Kira uit hetzelfde nest en Steffi uit het laatste nest.
We gingen voor de derde keer met Max op bezoek bij Kira en het was zo mooi om te zien; we parkeerde de auto aan het begin van de straat en moeten nog een eindje lopen naar het huis waar Kira woont. Max liep feilloos naar de voordeur en hij wist dus duidelijk waar hij moest zijn. Ook de kennismaking tussen Kira en Max verliep vlekkeloos; ,,hé, ik ken jou". ,,Ja ik jou ook, zullen we gaan rennen en gek doen". Dat rennen en gek doen hebben we eerst in de tuin laten gebeuren en toen er een beetje rust kwam zijn we gezellig naar binnen gegaan. Ook hier zagen we een teefje wat gek is op haar broer. Ze probeerde hem de hele tijd tot spelen te krijgen, maar Max had duidelijk andere plannen. Had zich ws. verheugd op een luie zaterdagmiddag want hij was niet echt tot spelen te porren en al helemaal niet meer toen hij een kauwstaaf kreeg waar hij zich wel anderhalf uur mee heeft vermaakt. Kira kon lief doen wat ze wilde maar Max was bezig en negeerde haar gewoon:-( Toen zijn kauwstaaf op was probeerde hij nog aan die van Kira te beginnen, maar dat hebben we maar voorkomen en toen had meneer zowaar zin om nog even met Kira te spelen. Voor ons was het bezoek aan Kira en haar baasjes heel gezellig en ook hier hoorde we super enthousiaste berichten over Kira.

Ondanks dat we gestopt zijn met fokken van pupjes zijn we nog steeds bezig met activiteiten die daaruit zijn voort gekomen. We genieten daar erg van en in september hebben we dan ook weer een Kernhemdag gepland waar alle pups door ons gefokt én de reuen die de vaders zijn, welkom zijn en hopelijk hebben we dan weer een grote groep "van Kernhem-honden" bij elkaar, zijn de vaders er en hebben we met z`n allen weer net zo`n gezellige dag als de andere keren dat we dit hebben gedaan. Als het nu ook nog mooi weer mag zijn......dat zijn we nl. wel gewend:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten