dinsdag 16 augustus 2011

Grote verhuizing

De grote verhuizing is een feit. De nieuwe voliere is bewoond door 5 kanaries want er zijn er helaas 2 ontsnapt:-(, Blues en Snow- de Vlaamse reuzen- wonen nu in het dubbele hok wat eerst voliere en konijnen/cavia hok was en de cavia`s en konijnen wonen nu in het oude hok van Snow en Blues. En het is geweldig!! Vooral dat ik nu vanuit het keukenraam kan genieten van Snow en Blues, dat is zoooooo leuk. Het is echt een te gek stel,ze liggen over elkaar, soms ligt Blues over Snow heen te eten en gisterenavond zag ik dat Blues zin had om te gaan slapen en dat wilde ze kennelijk bovenop Snow. Ze ging dus gewoon bovenop hem hangen totdat hij ging liggen en toen kon ze zich lekker uitstrekken over Snow heen om te gaan slapen.
Dat was zo grappig om te zien, ik geloof dat ik wel weet wie daar de baas in in dat hok.
Iedereen heeft meer ruimte gekregen en ik neem aan dan ook maar aan dat ze het allemaal als een vooruitgang beleven.
Dat de voliere nu aan de kant staat waar we altijd zitten is echt gezellig, we zien veel meer van de kanaries en met mooi weer kunnen we ook veel meer mee genieten van een fluitconcert.

De kleine konijnen- Scooter en Browny- zijn ook dik tevreden met hun nieuwe onderkomen wat ze delen met Sjors en Lizzy- de cavia`s. Zij hebben ook zeker meer ruimte, een ruim nachthok en een heerlijk ren.

Ik zal nog even foto`s maken van alle onderkomens met hun nieuwe bewoners, want dat is zeker leuk om te zien.
Lex is het hok van Snow en Blues aan het verbouwen als een soort bunker want de buren hebben last van het geluid wat er `s nachts wordt gemaakt. Er wordt vooral geknaagt en dus bekleed Lex de wanden met gaas en de randjes met ijzeren strips zodat Snow en Blues er niet meer bij kunnen. Het speelgoed wat ze overdag in hun hok hebben- een balletje met een belletje erin- halen we er `s nachts uit want ook dat hoorde de buren en de eerste nachten hadden de cavia`s gepiept. Die wisten kennelijk nog niet dat ze het trapje opmoesten naar het nachthok en bleven beneden zitten en dat vonden ze niet fijn. Dat is nu opgelost en als het knagen nu ook nog stopt kunnen we allemaal weer vredig slapen:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten