maandag 18 juli 2011

Van alles,

Behalve leuk kitten nieuws gebeurt hier best nog meer op dierengebied hoor.

Op het moment heb ik 14 konijnen en 4 cavia`s in het pension. Dat ziet er gezellig bewoond uit en het is leuk om voor zo`n gemeleerd gezelschap te mogen zorgen. Bij sommige moet je oppassen als je het bakje voor het voer wil pakken want dan word er soms even gegromd. Anderen staan al enthousiast achter hun gaas te springen omdat ze graag aandacht willen hebben. Er zitten verschillende rassen; dwerkonijntjes, Nederlands hangoor dwergen, Duitse hangoor, voskonijntjes en een ras wat ik nog nooit had gezien in het echt;de teddy widder en de teddy dwerg. Mocht je meer willen lezen/zien over dit ras, kijk op:http://teddypallace.mysites.nl/mypages/teddypallace/321107.html

Verder hebben we sinds vrijdag Max zijn grote vriend en broer Roef te logeren. Roef komt altijd bij ons logeren als zijn baasjes op vakantie gaan en dus kent hij ons, onze honden en ons huis heel goed. Het gaat dan ook altijd gelijk goed met Roef in onze groep en dus kan hij er zonder problemen bij. Roef is de enige hond die hier nog komt logeren nu we zijn begonnen met het wat rustiger aan doen:-) Max is in juni tijdens onze vakantie bij Roef wezen logeren en nu Roef dus bij ons.

Vrijdag kwam Roef dus en deze keer verliep zijn komst wat moeilijker dan anders. Afgelopen woensdag waren er nl. 2 boomer hondjes komen logeren; Bink en Bono. De baasjes van hun moesten onverwacht naar Spanje vanwege familie-omstandigheden. Zo kwamen Bink en Bono dus onverwacht bij ons logeren en dat ging prima. Zij kennen onze honden ook goed en hun binnenkomst verliep dan ook makkelijk.
Mijn neefjes Bart en Edi waren hier nog en die vonden het prachtig. Alleen toen kwam Roef en dat leverde problemen op; zowel Bink, Bono als Roef zijn "hele reuen" en Bink was duidelijk niet gedient van een nieuwe reu in zijn huishouden. Ze vlogen elkaar aan en ook Bono droeg zijn steentje bij. We hebben toen al vrij snel besloten dat dit niet echt een prettige situatie was en dus is er na nogal wat heen en weer gebel gelukkig een ander plekje voor Bink en Bono gevonden waar ze ook zeer vertrouwd zijn. Van 6 honden terug naar 4....je kunt je niet voorstellen hoe een rust dat geeft:-)


En dan Kees. Omdat Loes al een poosje alleen rond zwemt in haar vijver( Guus is helaaas niet meer) was ik al een tijdje aan het kijken naar een nieuwe schildpad erbij. Toen ik zaterdag even snel vissenvoer ging halen( de vissen van Bart logeren hier) zag ik in de dierenwinkel een grote schildpad bij de kleintjes zitten en dan wordt ik hebberig. Behalve het potje vissenvoer ging dus ook Kees mee in een doosje. Hij woont nu samen met Loes in de vijvber en ik hoop dat ze samen gelukkig zullen zijn. Ws. snakken zij ook naar wat mooi weer want een schildpad zit graag zon op een steen te zonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten