zondag 24 juli 2011

DeFynn

Gisteren is hij gekomen....DeFynn, mijn nieuwe blauwe Somali katertje. Wat een poepie:-) Het is echt onvoorstelbaar zo makkelijk als hij ons huishouden is binnen gewandeld. Hij werd gebracht door Jacqueline en Edgar van cattery "het Gildenhuys" en we hadden ven alle andere dieren ergens anders in huis zodat hij even de huiskamer kon verkennen zonder gelijk lastig gevallen te worden. En dat verkennen.....alle hoekjes en gaatjes werden gelijk besnuffeld en onderzocht, hij begon gelijk al wat te spelen en dus hebben we vrij snel Kioni naar beneden gehaald om kennis te maken. Kioni is degene die het maar raar vind en loopt te blazen want DeFynn trekt zich nergens wat van aan en dus ook niet van Kioni. Dat ziet er dan ook gelijk hoopgevend uit. Door het raam kijkt hij geregeld in de gang waar de honden liggen en dat levert dan steeds een dikke staart en een hoge rug op want wat dat voor beesten zijn.......
Lex is -bijna- de hele middag thuis en ziet DeFynn met van alles spelen, al goed eten en hij komt ook bij Lex op de bank. Duidelijk een mannetje wat zeer positieve indrukken over mensen heeft opgedaan( bedankt Jacq en Ed!!)
`s Avond nemen we Kioni en Fynn mee naar boven en dan laat ik de deur van de kattenkamer openstaan om te zien wat er gaat gebeuren als hij Tess ziet.....niets!! Ze lopen langs elkaar heen, Fynn inspecteert de kattenkamer en Tess snuffelt eens aan Fynn en vervolgens wast ze zijn poepertje:-) Wat een katten die Somali`s, echt geweldig!
Omdat we geen risico willen lopen op rare ervaringen- tenslotte heeft Tess een nestje- laten we Tess met kittens in de kattenkamer slapen en Kioni en Fynn op de overloop en badkamer. Zo hebben ze de ruimte want Kioni blaast nog steeds en dan kunnen ze elkaar ontwijken. Dat gaat prima, dus vanmorgen de deur van de kattenkamer weer open gezet om de kennismaking met Tess uit te bouwen. Daar heb ik geen twijfels over, dat komt wel goed. Als Kioni de tijd krijgt gaat ze vast ook wel aan haar nieuwe speelmakkertje wennen en de honden....daar wachten we nog even een paar dagen mee. Omdat Roef hier nog logeert en hij niet echt gewend is aan katten, hij blijft die van ons ook opjagen, wachten we even met de introductie van Fynn met deze witte "monsters".
Het is dus de komende dagen nog een beetje plannen wanneer de katten en wanneer de honden in de huiskamer zijn, maar dat komt vanzelf goed. Ik weet in ieder geval zeker dat we er een geweldig nieuw gezinslid bij hebben. We zijn nu al gek op onze kleine (De)Fynn.
Ik zal zo snel mogelijk een paar fotootjes maken en die op mijn blog zetten:-)

1 opmerking:

  1. Erg goed om te horen dat DeFynn zich bij jullie net zo lekker thuis voelt als bij ons. En dat heeft natuurlijk niet alleen te maken met zijn "thuis" ervaringen, maar natuurlijk ook met de fijne omstandigheden en liefde in zijn nieuwe thuis!

    BeantwoordenVerwijderen