donderdag 23 april 2015

Poezennieuws

Het gaat nog steeds erg goed met Suus en Zaza. Zaza in ondertussen al weer 2 weken en ze groeit als kool. Van 110 gram naar 330 gram, dus dat is geweldig. Je voelt het ook al als je Zaza oppakt; ze is echt een goed gevuld en gezond kitten. Suus is weer helemaal happy in haar rol als moeder en glanst als een spiegeltje. Zo mooi om te zien dat het moederschap haar zoveel voldoening geeft. Daarom is het ook zo jammer dat dit haar laatste kitten is. Als Zaza wat groter is zal Suus gesteriliseerd worden zodat ze niet drachtig meer kan worden. Twee keer een keizersnede is genoeg geweest.
De kleine Zaza heeft nog geen nieuw thuis maar dat komt vanzelf wel. Ze heeft voorlopig nog heerlijk de tijd om hier in huis uit te groeien tot een levendig en sociaal kitten. En daar genieten we van!!

Noes en Fiep
We hebben weer een nieuw huisgenootje; Fiep. Zondag is Fiep bij ons komen wonen. Ze is gebracht door Astrid en haar meiden en zij vonden dat best moeilijk. Fiep is een bijzonder meisje en ze had ook een speciaal plekje bij iedereen in huis bij Astrid. Overal achter Astrid aan lopen, `s avonds altijd op schoot en klein maar dapper... Dat slaat echt op Fiep. Ze is een mini om te zien, maar ze heeft al wel een "groot"karakter. Ze heeft eerst zonder dat de honden binnen waren de huiskamer mogen ontdekken. Later heb ik Noes in de kamer gehaald en nog later zijn Max en Scooby binnen gekomen. Fiep heeft het allemaal zitten te bekijken vanaf haar veilige uitkijkpost op de krabpaal. Dat ze een stoere meid is, is te merken aan het feit dat ze daar al best durfde te eten en zich zat te wassen ondanks dat het toch allemaal behoorlijk spannend moest zijn. De volgende dag heeft ze al een beetje rond gelopen maar nog wel onder de kasten door om Max en Scooby te vermijden maar vanaf dinsdag loopt ze met opgeheven staartje gewoon langs de honden heen. Scooby heeft al ervaren dat hij geen spatjes hoeft te hebben bij Fiep want dan haalt ze flink uit.
Fiep zal wat langer nodig hebben om uit te groeien tot een volwassen maat poes, maar ze eet als een bouwvakker, dus dat gaat helemaal goed komen. Haar groei heeft in het begin een poosje stil gestaan omdat ze zodanig door haar moeder was mishandeld dat ze enorm heeft moeten vechten om te overleven. Toen heeft ze haar sterke karakter al laten zien want ze was echt "op sterven na dood", maar ze heeft het gered dankzij de goede zorgen van Astrid. We houden nu al van dit bijzondere meisje; Fiep!

Zondag ochtend was ik- voordat Fiepje kwam- al met Astrid en haar meiden naar Venlo om te gaan kijken bij de kittens van Sharan( door mij gefokt uit Fynn en Flo). Sharan heeft 4 kittens waarvan 2 blauwe en 2 wildkleurtjes. Omdat ik al twee blauwe katten in huis heb-Fynn en Fiep- ben ik bewust naar de twee wildkleurtjes gaan kijken want anders zou ik zeker weer voor- mijn favoriete kleur- blauw vallen.
Wat een schatjes van kittens. Astrid en ik hebben allebei de wildkleurtjes bekeken en we waren het al heel snel eens; het moet Flora worden. Zij heeft een wat sprekender hoofdje omdat ze wat donkerder van kleur is. Volgens de fokster- Renata- is zij de rustigste van de twee en dat komt wel goed uit met twee drukteschoppers als Noes en Fiep in huis ;-)
Flora mag de komende weken nog lekker groeien bij Renata in huis waar ze kennis maakt met de andere katten, kinderen, konijnen en honden. Ze zal dus- net als Fiep die duidelijk ook aan van alles is gewend- goed gesocialiseerd bij ons komen wonen. Haar roepnaam zal Floor worden en dan hebben we allemaal korte krachtige namen voor onze katten; Fynn, Suus, Noes, Fiep en Floor.
Wat zal het gezellig zijn om straks 3 van die kleine dondertjes in het huis rond te hebben lopen. Tel daarbij op dat Zaza ook nog naar beneden komt als ze wat groter is en jullie kunnen wel invullen dat het hier een dolle boel zal worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten