maandag 13 april 2015

Een nieuw thuis voor Ayla

Op tweede Paasdag hebben we Ayla naar Zeeland gebracht. Helemaal in Koudekerke (bij Vlissingen) moesten we zijn. Dat was dus een lange reis voor ons en Ayla. Zo sneu om Ayla in haar reismandje te doen terwijl wij weten dat we haar weg gaan brengen, maar zij weet niet wat haar te wachten staat. Zo`n reis van meer dan 2 uur is ook niet fijn voor haar. Maar....uiteindelijk zal het goed voor haar uit moeten pakken.

Via facebook kwam ik in contact met Joska die op zoek was naar een herplaatser. Ik heb gereageerd met een berichtje dat Ayla een nieuw thuis zocht en na veel heen en weer mailen hebben we besloten dat de kans dat het goed gaat komen met Ayla zo groot was dat we haar zouden gaan brengen.
Ik vind het brengen fijn om te zien waar Ayla terecht komt en de overgang naar zo`n nieuwe omgeving hopelijk wat makkelijker te maken doordat wij er nog even bij zijn.

Joska woont samen met haar man en dochtertje Mirna. Ook woont er een Thai Siamees Sifan. De bedoeling is natuurlijk dat Sifan en Ayla vriendjes gaan worden en dat beide poezen dames een gelukkig leven met elkaar kunnen leiden. Sifan is ook nog jong dus het zou een relatie voor jaren kunnen worden. Wat ik het meest spannend vind is dat er zo`n klein meisje in huis is. Mirna moet nog 2 worden en zij vind poezen reuze interessant. Omdat Ayla bij haar fokker wat minder goede ervaringen had opgedaan met een opdringerige peuter is het moeilijk te voorspellen hoe ze op Mirna zal gaan reageren. Maar Joska is relaxt en vol vertrouwen, dus dat gaf mij het vertrouwen om Ayla daar heen te laten verhuizen.

De berichten zijn tot nu toe heel goed. Sifan en Ayla hebben er een week over gedaan om vriendjes te worden, maar vandaag kreeg ik een berichtje dat het goed gaat met de dames :-)
Ook heeft Ayla al uitgebreid contact gemaakt met Mirna. Als Mirna rustig zit dan durft Ayla best dichterbij te komen en zich te laten aaien. Maar als Mirna wat drukker is en gaat lopen dan is dat nog eng voor Ayla. Ayla is geen poesje wat uit zal halen- ze zal altijd weg gaan als ze iets niet vertrouwd- dus Joska hoeft niet bang te zijn dat Ayla Mirna wat zal aandoen. Maar het zou natuurlijk wel fijn zijn als Ayla ook in de huiskamer wil zijn als Mirna daar rond hobbelt.

Voorlopig is Ayla nog op proef bij Joska en haar gezin, maar we zijn nu al voorzichtig positief!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten