vrijdag 19 juli 2013

Het vervolg over Keli

Keli is dinsdag ochtend geopereerd en dat is heel goed verlopen.
Tussen 8 u en 9 u konden we haar- nuchter- brengen en aan de balie konden we haar afgeven aan Astrid die altijd op dinsdag werkt. Dat scheelde denk ik wel voor Keli want ze liep vrij goed met Astrid mee naar achteren.
Toch raar voor zo`n hond natuurlijk want ineens moet je alleen mee en je weet helemaal niet wat er gaat gebeuren. Ze blijft daar in een vreemde omgeving met vreemde geurtjes en Keli weet heel goed dat de dierenarts niet altijd leuk is. Ze heeft best al wat mee gemaakt in haar leven,maar gelukkig is ze daar altijd goed door heen gekomen en ook nu hadden we weer vertrouwen in dat ze dit goed zou doen. Ze is een geweldig sterke hond.

Door alle emoties rondom Tess haar inslapen was de spanning rondom de operatie wat minder op de voorgrond, maar ook dat is natuurlijk spannend. Een narcose is altijd spannend en Keli is ook nog een best op leeftijd. Vooraf heeft Daphne( onze dierenarts) eerst lever en nier waardes geprikt om te kijken of dat goed was en dat was zo!

Even na half 1 werden we al gebeld dat Keli weer wakker was en dat alles prima was verlopen. Poehhh, wat een opluchting:-)
Tijdens de operatie had Daphne nog een knobbeltje gevonden in de melklijst aan de andere kant en dus had ze die ook gelijk weg gehaald. Dat betekend dus dat Keli 2 flinke "wonden" heeft en dat ze rustig en voorzichtig aan moet doen. Voor de periodes dat we geen toezicht op haar kunnen houden kreeg ze een romper mee zodat ze niet bij de wonden kan en er geen hechting uit kan trekken of enorm kan gaan likken waardoor het kapot gaat.

En dan blijkt maar weer hoe braaf Keli altijd is. `s Avonds stapt ze zonder protest of gek doen in de romper, schudt een keer en klaar is ze. Gewoon lekker slapen en nergens last van. Ik moet ook zeggen dat ze het heel goed doet. Ze krijgt natuurlijk nog pijnstillers en antibiotica en dus merken we ook niet dat ze pijn heeft. Ze is opgewekt, slikt haar pillen zo weg en af en toe is ze aan het stoeien met Max. Het weer werkt wel mee om rustig aan te doen en dat is in dit geval wel handig. Zowel Max als Keli slapen veel en dat komt Keli`s herstel alleen maar ten goed.

De knobbeltjes die zijn weg gehaald worden nog onderzocht of ze goed- of kwaadaardig zijn,maar we hebben al besloten dat we niet de melklijsten aan beide kanten weg laten halen mocht het kwaadaardig zijn. Dat zou betekenen dat ze twee zeer zware operaties moet onder gaan. eerst worden alle tepels met alle melkklieren aan de ene kan t weg gehaald wat betekend dat ze van voor tot achter wordt open gemaakt.als ze daarvan is hersteld moet de andere kant ook nog en dat willen we haar niet aan doen.
Lex en ik hebben dat samen goed overdacht, alle opties naast elkaar gelegd en dit is waar we samen op uit zijn gekomen. En dat is voor ons belangrijk; we zijn het hierover samen eens!
Natuurlijk willen we Keli zo lang mogelijk bij ons houden, in een goede gezondheid en dus is het goed om straks de uitslag te krijgen. Als het goedaardig is zijn we opgelucht en kunnen we zorgeloos verder genieten van Keli. Mocht het kwaadaardig zijn dan weten we dat we haar nog meer in de gaten moeten houden en alert moeten zijn op evt. karakter veranderingen, want zoals ik in het verhaal over Tess ook al schreef; dat is vaak een aanwijzing dat er iets mis is. Een dier kan het niet zeggen, dus het is aan ons om goed op te letten of er iets verandert.

Het heeft ons er bewust van gemaakt dat Keli echt een oudere dame is en dat we van haar moeten genieten zolang ze bij ons is en we hopen natuurlijk dat dat nog heeeel lang zo zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten