dinsdag 24 mei 2011

Zo veel te vertellen

Hallo allemaal,
Na een lange stilte weer eens een berichtje. Ik wilde al eerder vertellen over de belevenissen hier, maar om de één of andere reden kwam ik niet ingelogd op mijn blog. Vandaag probeerde ik het weer eens en nu lukte het dus wel:-)

Eerst maar over Nowa. De afgelopen 2 weken hebben we Nowa in huis gehad. Nowa is een zoon van Keli en hij logeerde hier al regelmatig en is daardoor "kind aan huis". Helaas was de reden nu minder leuk; Nowa was nl. op zoek naar een nieuw huis en vandaar dat hij hier in huis was. Voor de baasjes was het zo moeilijk dat wij hebben aangeboden om de herplaatsing te doen. Voor ons ook moeilijk want Nowa zou echt een hond zijn die bij ons in huis past. Hij kan fantastisch opschieten met onze honden en zijn karakter is helemaal passend bij ons. Maar wij hebben al 3 honden en dat is al veel.....en 4 is te veel. Gelukkig zijn Lex en ik het daar helemaal over eens en dus wisten we vanaf het begin dat Nowa hier in huis kwam dat hij weer weg zou gaan.
Afgelopen weekend zijn we wezen kennismaken bij Nowa`s grote broer Macho. Macho is een volle broer, uit het nest van Max. De kennismaking verliep wat gespannen want Macho moest even wennen aan zijn kleine broertje en Nowa was daardoor wat angstig. We hebben de honden lekker de tijd gegeven om te wennen aan elkaar- we zijn ook gelijk maar blijven eten- en na verloop van tijd zagen we dat Macho contact wilde gaan maken met Nowa. Nowa was nog erg op zijn hoede, dus dat lukte niet meteen, maar op een gegeven moment stonden de broers dan toch neus aan neus en was dat een rustig gebeuren. Ook als ze langs elkaar heen liepen dan was er geen schrik reactie meer. En toen, zo schattig....kwam Macho met de bal aan bij Nowa. Hij legde hem voor de voeten van Nowa, duidelijk als uitnodiging om te gaan spelen. Dat was eigenlijk het moment dat lex en ik besloten dat dit de juiste plek voor Nowa zou zijn. Om de "mannen" niet opnieuw kennis te laten maken met elkaar- en ze weer door zo`n moeilijke kennismaking te laten gaan- hebben we besloten Nowa daar gelijk te laten. Nu heeft hij onze steun gehad bij de kennismaking en als hij de volgende dag opgehaald zou worden door de nieuwe baasjes dan moet hij dat zonder ons doen. Vandaar dat we zonder Nowa zijn vertrokken. De nieuwe baas is gaan wandelen met Nowa- wat Nowa heel makkelijk accepteerde- en toen zijn wij vertrokken. We wilden niet dat Nowa ons weg zag gaan en dan de deur eruit zou springen om achter ons aan te gaan.....
De terugreis verliep niet makkelijk. we waren al zo gehecht aan Nowa- vooral Lex- dat het moeilijk was om hem achter te laten. We hebben wel het vertrouwen dat Nowa nu op zijn plaats is want we hebben gezien hoe de nieuwe baasjes met Macho omgaan, hoe groot de plaats is die de dieren daar in huis innemen en hoe vrolijk en blij Macho is.
De eerste berichten over Nowa zijn ook positief en dus zijn wij ook blij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten