zaterdag 14 mei 2011

Drukke boel....

Nou en of het een drukke boel is in huis....sinds afgelopen woensdag hebben we 4 honden in huis. Omdat Nowa op zoek is naar een nieuw huis logeert hij tot die tijd bij ons in huis. Wij kennen Nowa natuurlijk heel goed omdat hij hier al regelmatig logeerde en dus vonden wij het een prima idee om Nowa in huis te hebben totdat duidelijk is waar hij heen zal gaan. Wij staan iets nuchterder tegenover zijn herplaatsing als zijn eigen baasjes en dat is de reden dat hij vanuit hier herplaatst zal worden. In overleg met Nowa`s baasjes lijkt ons dit de beste manier.

Maar dat nuchterder valt ook wel tegen hoor,want Nowa is zo`n lekker ding. Het is dat wij echt geen ruimte hebben want anders bleef Nowa gewoon hier wonen! Je gaat je zo snel hechten aan zo`n lief ding wat steeds naar je toe komt om een knuffel te halen en bij je te zijn. Hij kan ook geweldig goed met onze eigen honden overweg. Hij weet dat hij bij "tante Rana" niet hoeft te rekenen op een stoeipartijtje. Alleen als hij wat onzeker is zoekt hij in de gang Rana op en gaat bij haar liggen. Rana heeft zoveel rust in haar lijf dat hij dat ws. heerlijk vind om tot rust te komen:-) Bij "mama Keli" is hij er van overtuigd dat hij zich aan haar regels moet houden want anders krijgt hij een knauw. Keli is de eeuwige moeder, in het bos corrigeert ze Max ook nog regelmatig, vooral als ze vindt dat hij te lang is weg gebleven:-)Met "grote broer Max" is hij duidelijk vriendjes. De mannen spelen lekker samen en daar genieten beide van. Als Max het zat is en dat laat zien aan Nowa is het opvallend hoe goed Nowa dat onderkent. Hij is dan gelijk klaar. Dit in tegenstelling wat we altijd zien bij Boris, die heeft een lange adem en probeert altijd eerst nog om Max te verleiden tot verder spelen. Als Max dan echt een keer een grauw geeft; zo van "ophoepelen" wil Boris zich er pas bij neerleggen. Zo grappig om dit soort verschillen te zien...


We gaan nu dus met 4 honden naar de hei en dat is een imposant gezicht. Echt mooi om die 4 witte kanjers over de hei te zien gaan. Ouwetje Rana loopt meestal gewoon om ons heen want zij heoft niet zo nodig meer te rennen, maar Keli en Nowa volgen Max die zoals altijd op onderzoek uit gaat op de hei. Max heeft een geweldige conditie en is voor zowel Nowa als Keli uiteindelijk niet bij te houden, maar het is duidelijk dat alle honden genieten en wij dus ook.
het mag duidelijk zijn dat we gek zijn op Nowa en dat we hopen dat er een geweldige plek voor hem komt want dit mannetje is speciaal voor ons!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten