maandag 4 januari 2016

Een nieuw jaar!

Voor iedereen een heel mooi en gezond 2016 met heel veel dierenliefde daarbij!!

Wij zijn blij dat de jaarwisseling met al het geknal voorbij is. Max is erg bang voor vuurwerk, dus al die dagen dat er wordt geknald zien wij steeds dat hij erg bang en onrustig is. We proberen dan zo veel mogelijk thuis te zijn want als wij er zijn dan blijft hij dicht bij ons in de buurt en dan gaat het wel prima. Op het moment dat we weg zijn springt hij letterlijk tegen de muur en de deur omhoog. De deuren van de gang en de huiskamer zijn dan ook flink beschadigd de afgelopen dagen. We konden er niet om heen dat we af en toe samen weg waren en dan vinden we bij terug komst de bladders van de verf op de grond. Dat is jammer voor ons, maar we vinden het vooral voor Max erg zielig. Wonderbaarlijk genoeg laat Scooby zich niet aansteken door de angst van Max en hij ligt lekker rustig in zijn bench als wij weg zijn.

Nu kunnen we weer lekker zonder geknal naar buiten en ik ben dan ook lekker naar het bos met ze geweest vanmiddag. Het was ontzettend nat met grote plassen maar dat vinden Max en Scooby niet erg. Sterker nog....Scooby vind dat één groot feest. Hij rent zo hard mogelijk door die plassen....oren en staart wapperend achter hem aan en als een streep zo hard mogelijk door die plassen dollen. Af en toe krijgt hij Max zo ver dat hij ook mee rent, maar meestal doet Max het rustig aan. Max begint ouder te worden. In maart wordt hij 9 jaar en dat is voor een herder al behoorlijk op leeftijd. Hij heeft duidelijk minder energie en af en toe zien we dat zijn achterkant wat zwakker wordt. Hij zakt af en toe door zijn achterhand maar hersteld zich gelukkig nog steeds heel goed. Toch weten we dat dit het begin is van de slijtage die op de loer ligt bij de ouder wordende hond. Maar...we hopen natuurlijk nog heel lang van onze witte vriend Max te kunnen genieten. Om zijn gewrichten wat te ondersteunen krijgt hij vanaf nu glucosamine bij zijn eten. Ik heb goede ervaringen met glucosamine bij onze eerdere oudere honden en ook bij mezelf.

Nog iets heel anders. Gisteren was onze schoonzoon jarig en op zijn feestje hoorde ik dat bij zijn broer een nestje hangoor konijntjes is geboren. De konijntjes zijn nu 5 weken en komen veel in handen. Ze zijn alle 3 nog op zoek naar een nieuw thuis en ik wil daar wel mijn best voor doen. Ik ken natuurlijk veel mensen met huisdieren en wie weet is daar wel iemand bij die nog heel graag één of 2 konijntjes wil hebben...... Mocht dat zo zijn dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten