zondag 30 augustus 2015

Het moest er van komen.....

Vandaag heeft de grote verhuizing plaats gevonden!
Omdat Fynn gecastreerd is én er geen poes krols is, durfde ik het aan.....alle katten bij elkaar. Vrijdag ochtend heb ik de kattenkamer deur open gezet en toen was het afwachten wat er zou gaan gebeuren. Zouden de bewoners van de kattenkamer( Suus, Fynn en hun 3 kittens) kunnen wennen aan de bewoners van de huiskamer( Noes, Fiep en Floor)?!

3 hummels op onderzoek
Fynn ging meteen op onderzoek uit in de huiskamer en het was gelijk duidelijk hoe hij daar van geniet. Hij kwam lekker om ons heen "schurken" en genoot duidelijk van de aandacht die hij kreeg. Dat er door Fiep en Floor naar hem wordt geblazen neemt hij voor lief. Nee, Fynn is niet van zijn stuk te brengen. Wat een heerlijk relaxte en lieve kater is hij toch.
Noes ging gelijk op weg naar de buitenren en kwam onderweg Suus tegen.... Waren Suus en Noes eerst water en vuur....nu stonden ze met hun neusjes tegen elkaar aan en daarna liepen ze allebei weer door. Noes op weg naar de ren en Suus naar de huiskamer. Ook zij zoekt ons steeds op om aandacht te krijgen.

Neera Kira
Degene die het meest fel reageren zijn Fiep en Floortje. Zij vinden dat ze tegen alles en iedereen hun
territorium moeten verdedigen en dus hebben zij duidelijk meer tijd nodig.
Daarom gaan ze `s avonds gewoon weer in de vertrouwde samenstelling apart.
Zaterdag ochtend herhaal ik het ritueel; gewoon de deuren open zetten en kijken wat er gebeurt.
Ook deze keer valt het me niet tegen, al moet Fynn wel erg wennen aan het "gepest"van Scooby. Scooby is erg geïnteresseerd in de nieuwkomers en denkt dat hij met Fynn hetzelfde kan doen als wat hij altijd met Floortje doet. Fynn loopt gewoon weg en laat zich niet gek maken :-)

Jinah en Masour






Dat we weinig zien van de kittens tijdens deze nieuwe situatie mag duidelijk zijn. Ik neem de honden nl ook gewoon mee de kattenkamer in en dat is schrikken. De kleintjes zitten veilig in de la van de secretaire en bekijken op afstand die grote monsters. Als ik de kattenkamer weer uit ga neem ik Scooby en Max natuurlijk weer met me mee zodat de hummels bewegingsvrijheid hebben en ze kunnen wennen aan Noes, Fiep en Floor die ze natuurlijk ook nog nooit hebben gezien.
`s Avonds gaan ze weer apart slapen.

En nu is het zondag en vandaag heb ik het
Jinah
gedaan.....ik heb een bench in de huiskamer gezet waarin een kattenbak, eten en drinken. Dit is dé plek voor de kittens om zich terug te trekken. Lex is met de honden naar het bos gegaan zodat de kittens de huiskamer eerst kunnen verkennen zonder de honden erbij. Zo weten ze al een beetje waar ze moeten zijn om hun behoeftes te doen, te eten en te drinken. Ze zullen snel genoeg de plekjes ontdekken waar ze zich kunnen verstoppen als Scooby en Max er weer zijn, maar nu lopen ze te donderjagen in de kamer. Zo leuk om ze hier te hebben en ze zo lekker te kunnen zien ravotten. Natuurlijk wordt het voor hun socialisatie ook tijd dat ze hier in de huiskamer kennis maken met alles van een gewoon huishouden; alle geluiden, de honden, ons als mensen enz.

Nu kunnen ze ook gaan ervaren dat mensen leuk zijn om mee te knuffelen en mama Suus zal daar zeker het goede voorbeeld geven want zij is sociaal als geen ander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten