maandag 3 augustus 2015

Zwemles voor Scooby

Vandaag zijn we met Max en Scooby naar het eiland van Maurik geweest. Dat is een recreatie gebied waar veel wordt gezwommen, maar collega Danielle wist ook een plekje waar we met de honden kunnen zwemmen. Heel vaak had ik al beloofd een keer te komen om met haar en Gaia te gaan zwemmen, en nu is het er eindelijk van gekomen.
We moesten eerst een stukje door een wei met koeien wandelen en Max vond dat hij dan ook gelijk de koeien maar moest drijven; beet er eentje zachtjes in zijn bil zoals hij ook doet als hij honden op wil jagen. Dit vond ik toch wel wat enger want koeien kunnen gemeen schoppen, maar het ging allemaal goed.
Gaia- dobermann teefje van bijna 2 jaar- en Max hadden elkaar al eens ontmoet en voor Scooby was het nieuw. Gelukkig is Scooby erg makkelijk met andere honden en dus verliep de kennismaking met Gaia heel gemakkelijk.

Bij het water vonden we gelukkig een paar stokken en dus was Max helemaal dol want zwemmen
achter weg gegooide stokken doet hij ontzettend graag. Hij was dus niet uit het water te krijgen en ging onvermoeibaar door. Als wij even niet gooide dan zat hij maar te piepen zoals alleen witte herders dat doen.

Scooby vond dat water maar raar. Vooral van de golfjes die op de kant kwamen moest hij weinig weten. We hebben hem gewoon zijn gang laten gaan en toen Lex en ik een stukje het water in liepen is hij tot aan zijn borst in het water gelopen. Dat is dus een prima begin. We willen niets forceren want dan lopen we misschien kans dat hij bang wordt voor zwemmen en dat zou jammer zijn.
Eigenlijk had ik gehoopt dat hij achter Max aan zou gaan maar dat was niet zo.
We gaan gewoon binnenkort nog eens en dan komt hij misschien wel weer een stukje verder.

Scooby en Gaia
Scooby en Gaia konden het heel goed met elkaar vinden en zij hebben heerlijk lopen stoeien en rennen samen. Dat Gaia nogal lomp is hebben we wel gemerkt. Het spelen moest steeds vlakbij ons en ze viel steeds tegen ons aan. Als ze aan het rennen waren moest ze steeds tussen Daan en mij door, maar ach......wij zijn wat gewend met onze lompe Max.

Max wilde zich af en toe met het stoeien/spelen bemoeien maar dat verpeste de lol van Gaia en Scooby alleen maar dus hielde we hem voor de gek door een steentje in het water te gooien. Door zo`n plons was hij dan weer helemaal gefocust op het water.

Als jullie je afvragen of we een nieuwe Scooby hebben......nee hoor, hij is vrijdag naar de trimsalon geweest en daar is zijn vachtje er af geschoren. Hij kreeg zo veel klitten- en wij zijn niet echt mensen om vaak te borstelen- dus we hebben hem lekker kort laten scheren. Het is nu even zien hoe snel het groeit en hoe kort we hem de volgende keer willen hebben. Hij heeft gelukkig wel zijn vrolijke, harige staart gehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten