dinsdag 7 mei 2013

Er zijn nog meer kittens

Het lijkt bijna alsof alleen de kittens van Flo en Tess hier in huis zijn,maar dat is echt niet zo. Beneden in de kattenkamer huizen de kittens van Fynn en Suus en zij zijn ook zo leuk. Ze stoeien er lustig op los en gebruiken de buiten ren heel veel. Natuurlijk mogen ze ook lekker in de huiskamer als wij daar ook zijn en dan moeten we erg lachen om hun malle toeren.
Kiruna
Wat opvalt is de aanhankelijkheid van de kleine Kiruna. Zij kruipt steeds op schoot, is bij me als ik stofzuig en als ik de was opvouw ligt ze het liefst in de wasmand. Van de week heeft Lex uit geprobeerd hoe aanhankelijk ze is en het is net een hondje; Lex liep door de kamer en Kiruna er achteraan. Toen hij de keuken in liep ging ze ook weer achter hem aan en kwam ook samen met Lex de huiskamer weer instappen. Het is zo geweldig leuk om te zien!!

Daarnaast zijn er dan natuurlijk nog haar broertjes Flenn, Boras en Tumba. Het is nu duidelijk hoe de vachtjes zijn geworden en dat is; Boras is een Somali wildkleur; Tumba is een Abessijn variant wildkleur; Flenn is een Abessijn variant sorrel en Kiruna is een Somali wildkleur.
Flenn

Die drie kerels zijn een stal donders bij elkaar ze hebben duidelijk veel van het karakter van hun mama geërfd en bij Kiruna denk ik dat ze meer van Fynn weg heeft.
Ze zijn vaak zo druk aan het stoeien dat ze weinig oog hebben voor ons want als ze zijn uitgestoeid dan vallen ze vaak met z'n drieën in slaap in het hangmatje van de klimpaal in de huiskamer óf nu ze zoveel buiten zijn; in een van de mandjes die daarin staan.
Boras

Boras is een heel mooi wildkleur Somali ventje. op de foto kun je duidelijk zien dat hij lang haar heeft/krijgt. Hij heeft zelfs heel kleine pluimpjes op zijn oren,maar dan moet je wel heeeel goed kijken. Ik heb deze foto van Boras ook op Facebook gezet en er komen mooie commentaren van allerlei fokkers op zijn uiterlijk. Iedereen is het er over eens dat hij de mooiste is van dit nest en een veelbelovend mannetje is. Maar dat zal zijn nieuwe gezin een worst zijn; zij willen gewoon een gezellig huisdier en dat gaan ze vast krijgen aan Boras......en Flenn. De broertjes gaan samen in Amsterdam wonen,dus dat is hartstikke leuk.


En dan hebben we nog Tumba. Hij is kortharig en daarom dus een Abessijn variantje.
Tumba op de voorgrond met Flenn erachter
Hij gaat in België wonen samen met nog een Somali kater en twee Burmezen. Het leuke aan Tumba zijn nieuwe plekje in België is dat dit stel mensen mét hun 4 katten alle vrije tijd door brengen in de Ardennen. Zij gaan dan lekker wandelen in het bos....met de katten los erbij!! Ze krijgen een halsband om met een zendertje zodat ze altijd goed te traceren zijn, maar hun ervaring is dat de katten zo trouw bij ze blijven dat dit alleen een extra zekerheid is.

We zijn er van overtuigd dat de kittens van Fynn en Suus een mooi leven tegemoet gaan in hun nieuwe thuis!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten