vrijdag 30 maart 2012

Plezier in de wei

Nadat de paarden een aantal weken op stal hebben gestaan mochten ze gisteren de wei weer in.....
Ze hebben zeker een week of 4 op stal gestaan. Eerst was daar de dreiging van het Rhinovirus. Dat virus is erg gevaarlijk voor paarden. Voor drachtige merries kan het een vroeggeboorte betekenen en dus de dood van het veulen en voor andere paarden kan het verlopen van een lichte infectie tot de dood. Alle reden dus om erg voorzichtig te zijn. De paarden mochten niet meer in de wei omdat het ook besmettelijk is via kleding en lichaam van langs wandelende mensen en er mochten ook geen mensen van andere stallen op bezoek komen om het gevaar van over brengen van het virus zo veel mogelijk te beperken. Ook onze paardrijlessen waren stop gezet omdat daar natuurlijk mensen van allerlei stallen komen en ook daar dus een groot besmettingsgevaar zou zijn.
Nadat de uitbraak van het virus onder controle was, kwam de volgende reden om op stal te blijven....de wei was geïnjecteerd en dus mogen de paarden dan ook 2 weken de wei niet op.
Maar....dat is nu allemaal achter de rug en sinds gisteren mogen Amos, Carré, Mouna, Marre en Dublin weer lekker naar buiten, groene sprieten happen en lekker de benen strekken.
Astrid had even gewacht tot ik op stal was met het in de wei zetten want daar wilde ik heel graag bij zijn!
Toen het hek van de bak open ging was het eerst nog niet helemaal duidelijk dat het hek van de wei open stond maar daar kwamen Carré en Amos snel achter en Marre volgde gelijk. Helaas hadden Mouna en Dublin het niet in de gaten en die renden als dolle door de bak heen en weer omdat ze hun maatjes in de wei zagen rennen en ze het gevoel hadden er niet bij te kunnen. Met wat aanwijzingen van Astrid en mij hadden zij het uiteindelijk ook door en in volle vaart galoppeerden zij dan ook de wei in.Achter in de hoek gingen de neuzen gelijk naar beneden want een paard heeft één grote drang in zijn leven; eten:-)
Toen Astrid naar ze toe liep waren ze kennelijk bang dat ze er weer uit de wei moesten want toen begon de grote renpartij door de wei waarvan hier de foto`s. Zo prachtig om te zien.......Astrid en ik hebben in de wei staan kijken naar deze explosie van energie en kracht- als de paarden zo hard galopperen zie je zo veel kracht loskomen en dat is indrukwekkend. Carré liep geweldig mooi met enorm hoog opgeheven knieen( erfenisje van zijn Friese moeder Tieke) en al die kracht die je in het lichaam van Marre zag; echt prachtig! Hierna gingen de koppies weer naar beneden en werd er weer rustig gegeten:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten