dinsdag 25 januari 2011

Nowa te logeren

Sinds afgelopen woensdag logeert Nowa( Sido van Kernhem) bij ons. Hij is al vaker geweest en dat ging heel erg goed. Wij vinden hem een heerlijk hondje:-) Nowa is van 1 augustus, dus bijna een half jaar. Echt een pup dus nog al zou je dat niet zeggen als je hem ziet, hij is al een flinke hond, beetje slungelig natuurlijk nog, maar over een jaar of 2 is hij ook pas helemaal uitgegroeid.
Hij weet heel goed dat hij hier al erder was, kent ons heel goed en met de andere honden gaat het ook heel goed. Natuurlijk moet er wel even worden gesnuffeld, plaats worden bepaald en dat gaat met de nodige grommen en grauwen, maar dat is vrij snel over en dan gaat het super.
Waar Nowa meer moeite mee heeft is als er iemand binnen komt. Niet als het Lex of ik is, maar zo gauw het iemand anders is wordt er flink geblaft en dat is niet zo maar over. Vooral Bas wordt flink "afgeblaft" en die negeert dat zo veel mogelijk. Hij komt ook niet zomaar naar Bas toe als hij weer rustig is, het lijkt of hij mannen wat minder vertrouwd dan vrouwen. Misschien omdat vooral Karin altijd veel thuis is en hij dus echt op vrouwen gericht is? Afijn, dat zijn geen dingen waar wij ons verder druk over maken want het is verder zo`n heerlijke hond, echt knuffelig en lief. Wij vinden hem ook heel rustig voor een pup. We hebben hier wel drukkere exemplaren in huis gehad, denk aan Miss Dynamite( Leyla), Buddy en Boris. Die zijn de hele dag druk met het uitdagen van Max en het spelen met hem. Misschien scheelt het ook dat Max wat rustiger is en wat minder wil spelen, maar hoe dan ook Nowa neemt ook zelf heel veel tijd om te slapen en te "relaxen". Wel is het een ondeugd hoor want hij pikt kattenspeeltjes, rent wel eens achter een poes aan en heeft de onderste traptrede al onder h(t)anden genomen. Als hij achter een poes aan rent is hij snel genezen want daar zijn onze poezen niet van gedient. Vooral Fay reageert- nu ze nog steeds behoorlijk gestrest is- fel en daar moet Nowa niets van hebben. Eigen schuld, dikke bult.............

Zondag zijn we met Nowa op bezoek geweest bij John en Marion. Zij hebben de paps van Nowa- Beau- en zijn (half)zus -Romy. Natuurlijk was dat best spannend want ineens kom je ergens waar je nog noot bent geweest en daar zijn dan ook nog 3 andere witte herders. Bij de kennismaking los gelaten en toen was het eigenlijk zo voor elkaar. Even zijn staartje tussen zijn poten, maar toen naar binnen gerent en daar verder kennis gemaakt. Beau was niet erg onder de indruk van zijn zoon en liet duidelijk blijken dat hij het maar een druk dondertje vond om n huis te hebben. Veel gegrom van Beau zijn kant en dat was ook wel nodig want Nowa was niet zomaar onder de indruk van zijn imposante pa. Probeerde toch iedere keer weer zijn vader te banaderen en niet echt heel onderdanig, maar meer zo van"ik ben leuk en dat wil ik ook aan jou laten zien". Beau heeft zich dus veel terug getrokken in zijn eigen "appartement", de gang:-)
Marion leit nog een foto zien van Beau in zijn jonge jaren en dat was als twee druppels net Nowa. wat een gelijkenis. Verder lijkt Nowa in zijn manier van liggen en bewegen enorm op Romy. Dat was echt grappig om te zien voor John en Marion; Romy en Nowa zijn duidelijk broer en zus.
Met grote zus Romy heeft hij heerlijk gespeeld, aan haar nekvel getrokken en af en toe wilde hij zelfs boven op haar klimmen alsof hij even wilde laten zien dat hij best een stoere vent is. Romy tolereerde heel veel van Nowa, maar dat ging toch echt wat te ver en dus kreeg hij weer een lesje nederigheid:-)
Ja die Nowa is echt een boef, maar dan wel een heerlijke om in huis te hebben.
Ik zal de komende dagen nog een paar foto`s maken van Nowa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten