dinsdag 22 december 2020

Positief nieuws

 Als je mijn laatste blogs leest zou je bijna denken dat we spijt moeten hebben van de verhuizing. Maar dat is absoluut niet aan de orde hoor. We hebben een prachtig huis maar waar we vooral voor zijn gevallen is de tuin. Die is groot, groen en practisch.



In Ede hadden we een klein vijvertje in de tuin en daar woonde eerst 2 schildpadden en later 1. Die schildpad moest natuurlijk ook mee met de verhuizing en we hadden geluk; in de tuin is een grote vijver. Deze vijver is minstens 10x zo groot als de vijver in Ede en dus is dat perfect voor Loes de schildpad. Ze heeft ook "huisgenoten" in de vorm van een hele school vissen die we bij het huis kado hebben gekregen. Loes was al bezig om zich in te graven voor de winter en dus heb ik haar zo snel mogelijk uit de vijver in Ede gevist en haar hier in de vijver gezet. Ze heeft ook nog lekker liggen zonnen want het was onverwacht mooi weer tijdens het klussen hier en dus zaten wij lekker in de tuin in de zon en Loes- in haar nieuwe thuis- ook. 

De vorige bewoners van dit huis hadden ook schildpadden en dus is er zelfs een loopplankje voor Loes om op de kant te kunnen klimmen.

Ongeveer een maand na onze verhuizing leek het alsof de vijver lek was. Ik zag het waterpeil zakken en dat was niet alleen verdamping. Help, de vijver is lek. En dan moet je gelijk wat. We hebben nieuw zeil gehaald en toen zijn we begonnen met het leeg laten lopen en het vangen van de vissen. Ik had het idee dat er wel wat overbevolking vissen was en dat klopte ook wel aardig toen we ze allemaal gevangen hadden. Ongeveer 60 grote en kleine vissen hebben we uit de vijver gehaald. Wat een karwei om al het water uit de vijver te krijgen en het nieuwe zeil er in te leggen. Maar Wim en ik zijn er in geslaagd en dus konden we daarna het water er weer in katen lopen en de vissen er weer in.

Wel een stuk minder vissen want ik had op de " weggeefhoek Hoekse Waard" een advertentie gezet dat we gratis af te halen vijvervissen hadden. Daar kwam `s middags gelijk een reactie op en die man heeft ongeveer 25 vissen mee genomen want hij had een zeer grote vijver gemaakt in zijn tuin en onze vissen zijn daar de eerste bewoners geworden.

Het leek dus aardig opgelost met de vijver totdat ik zag dat de vijver weer leeg liep. Wat was dat....het nieuwe zeil kon echt niet ook al lek zijn?! Wim is dus verder gaan zoeken en toen bleek het filter te lekken..... Al dat werk met het nieuwe zeil dus helemaal voor niets gedaan. Dat hebben we er weer uit gehaald want het afwerken van de vijver mét het nieuwe zeil zou meer werk zijn dan het nieuwe zeil er uit halen.



Afijn; de vijver heeft een groye schoonmaakbeurt gehad, de vissen bevolking is uitgedund en een lelijke plant is verwijderd uit de vijver. Het is nu ongelofelijk helder in de vijver en dus kunnen we alle vissen zien "staan" in het water( winterrust) en de schildpad zit verstopt onder een dakpan onder in de vijver. Ach....het kan maar gebeurt zijn, toch? ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten