vrijdag 4 december 2020

Eindelijk......

Ondertussen zijn we maanden verder en wat is er veel verandert. Ik moest zelf ook even terug lezen wat het laatste was wat ik had gedeeld. Ik lees daar over onze pup Jente en zij is nu een "volwassen" hond van anderhalf.
Helaas is niet alles met Jente gegaan zoals we hadden gehoopt. Het idee was dat we met haar misschien een keer een nestje zouden fokken. Daar is bruut een streep door getrokken want Jente heeft HD. Dat is een afwijking in de heupen en daar wil je zeker niet mee door fokken. 

Het viel mij al een poos op dat ze raar liep met haar achterkant. Ik heb veel pups op zien groeien en dit kwam me niet bekend voor. Toen ze 11 maanden was hebben we röntgenfoto`s laten maken en daarop was de afwijking duidelijk te zien. Wat een teleurstelling, maar vooral.....zorgen! Hoe lang zal Jente pijn vrij kunnen spelen en rennen. De specialist die de foto heeft gemaakt schat dat Jente rond haar 5e jaar aan de pijnstillers zal moeten. Wim en ik hebben wel besloten dat Jente moet kunnen rennen en spelen als een jonge hond en als dat betekend dat ze "harder slijt" dan nemen we dat op de koop toe. Liever een korter leven mét kwaliteit dan een langer leven met beperkingen in het spelen.

En dat rennen en spelen neemt de laatste tijd een grote plaats in, in Jente`s leven. We zijn in september verhuisd naar `s-Gravendeel( in Zuid-Holland) en we wonen daar vlak naast de dijk waar het uitrengebied is. En dat rennen dat gaat Jente goed af. Ze loopt nu bij elke wandeling lekker los op de dijk en ze heeft daar al heel wat speciale vrienden waar ze het ontzettend goed mee kan vinden. Maar ook als er geen andere honden zijn dan rent ze de dijk op en af, jaagt ze eendjes op en heel af en toe springt ze in het water van de Kil. 

Helaas is Kytah niet met ons mee verhuisd naar `s-Gravendeel( daarover in een volgend blog meer) en dus is de bedoeling dat we volgend jaar weer een maatje krijgen voor Jente en dat zal een witte herder teefje zijn. Mijn grote liefde ligt nog steeds bij de Zwitserse Witte herder en omdat Jente vooral Wim zijn hond is zal de nieuwe pup hopelijk mijn maatje worden. En....het wordt een teefje omdat Wim het ook heel graag mee wil maken; een nest van dichtbij van een eigen hond in ons eigen huis!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten