donderdag 10 oktober 2019

onze Jente

Met onze Jente gaat het heel erg goed. We genieten enorm van haar want ze is zo`n leuke, lieve, ondeugende en ondernemende pup.
In de korte tijd dat Jente hier is heeft ze best al veel geleerd. Het commando "zit" gaat best al heel aardig. Ze doet dat graag voor een beloningsbrokje want ze is gek op lekkere dingen. Ze groeit dan ook als kool en sinds ze hier kwam is ze al 3 kg gegroeid. Dat betekend een kilo per week! Ze krijgt netjes afgepast haar voer en meestal wordt dat heel snel verorberd. Het is wel opvallend dat zowel Kytah als Jente denken dat het eten van de ander lekkerder is want ze zitten graag met hun neus in andermans bak.

Ook zijn we druk geweest met de bench training en ook dat gaat heel goed. Ze zit dan in de bench in de gang en meestal is Kytah daar ook, in haar eigen bench. Maar de afgelopen 2 dagen hebben we ook gekeken of het goed gaat als Kytah gewoon in de huiskamer blijft....en dat is geen probleem. Ze kan nu al 2 uurtjes in de bench blijven. Dat is lang genoeg en dan moet ze natuurlijk nodig naar buiten om te plassen/poepen. `s Nachts gaat ook super goed en meestal slaapt Jente van 23u tot 8u in haar bench. We horen geen gepiep oid en zelfs als ik `s nachts naar de wc ga reageert ze niet. Wat een ongelofelijk knappe pup. Ze voelt zich kennelijk heel fijn in haar bench.

Verder zijn we bezig met het "hier" met Jente. Enthousiast naar haar roepen en belonen als ze is gekomen. Ook dat gaat steeds beter. Aanstaande maandag begint Wim met haar aan de puppycursus en dan zullen die dingen natuurlijk nog veel meer geoefend worden. Ook het aan de lijn lopen wordt dan geoefend en dat zal best goeie tips opleveren want Jente heeft wat dat betreft echt wel een eigen willetje. Ze gaat steeds op haar kont zitten en vind het al gauw genoeg. Hoe ver kun je gaan in haar toch meenemen.....?? We gaan het vast horen op cursus.

Wat nu vooral ook steeds meer tijd en aandacht gaat vragen is het afleren van van alles. Alles in huis is leuk om in te bijten inclusief onze handen en voeten maar ook de katten, planten, de tafel en stoelpoten. We proberen steeds consequent te zijn met "nee" zeggen en leiden haar af met een speeltje. Maar dat wisten we van te voeren, een pup vraagt veel aandacht. Gelukkig doen Wim en ik het echt samen en wat ook scheelt is dat Jente veel met Kytah speelt. Die 2 dames hadden in het begin best
wat gewenningsproblemen. Kytah leek niet heel goed te weten wat ze met Jente aan moest. Nu zijn de rollen duidelijk want Kytah heeft goed laten merken dat zij de oudste is en zij dus bovenaan staat. De dames stoeien wat af en het is super leuk om te zien hoe goed ze met elkaar kunnen spelen. Daar worden wij dan weer blij van want dat is wat we Kytah gunnen; lekker kunnen spelen en gelukkig zijn in huis.
Het is wel jammer dat we Kytah en Jente niet gelijk uit kunnen laten want daarin is Kytah geen goed voorbeeld met haar angst. We hadden het idee al vrij snel dat Jente dat ging overnemen van Kytah, dus nu gaan we apart met ze naar buiten. Jente heeft dan veel bekijks en aandacht en dat is natuurlijk super voor de socialisatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten