dinsdag 14 november 2017

Eindelijk

Eindelijk weer eens een verhaaltje. De energie ontbrak me steeds maar ik heb wel veel te vertellen, dus nu ga ik er toch maar eens even voor zitten.

Op het moment heeft Mila( mijn wildkleur poesje uit Zweden) een nestje met 3 wildkleur katertjes. De vader is mijn eigen Beer. Hoewel het voor Mila de eerste keer is dat ze een nest heeft doet ze het fantastisch. De bevalling was zwaar; het eerste kitten was 129 gram terwijl de kittens van de Somali`s en Abessijnen meestal zo tussen de 90 en 100 gram wegen. Niet simpel dus om bij een eerste bevalling zo`n zwaar eerste kind naar buiten te moeten persen, maar....het is haar gelukt- met een beetje hulp van mij. Ook het tweede kind ging moeizaam, in stuit, maar het derde kitten ging gelukkig makkelijk.

Na de bevalling was Mila gelijk op en top moeder en met een rust zoals ik die zelden heb gezien bij een nieuwe moeder. Dat heeft kennelijk ook zijn uitwerking op de kittens want ik heb nog nooit zulke "sloompies" mee gemaakt als deze drie. Er zitten geen poesjes tussen om de boel een beetje op te stoken, papa Beer heeft een buitengewoon relaxte aard én dan nog een moeder die zich absoluut niet druk maakt....de drie mannetjes doen niet anders dan slapen en slurpen en af en toe een waggelend wandelingetje door de doos. Heb ik ook wel eens kittens gehad die met 3 weken uit de doos vielen, deze maken zich daar echt nog niet druk om. Ze hebben net een beetje ontdekt dat ze ook kunnen spelen met elkaar, maar tjonge, wat word je daar moe van haha

Alle drie de kereltjes zijn in principe al besproken al moeten de mensen voor 2 van de 3 nog komen kijken. Er zijn 2 Abessijn variantjes( dus kortharig) en die heten Gaultier en Azzaro. Gaultier is al definitief besproken en hij gaat in januari bij Panya wonen en zijn roepnaam wordt Ceasar. Panya is het poesje wat eind deze maand gaat verhuizen naar een gezin met 2 dochters. Beide dochters krijgen een kitten voor hun verjaardag. Voor de kittens natuurlijk hartstikke leuk dat ze straks een
met blauwe bandje Azzaro en rechts Aramis
speelmaatje hebben.
Voor Azzaro komt Margriet kijken. Zij heeft al een kater van mij; Noubi en ze wil er graag een maatje bij voor hem.
Het Somali katertje heeft Aramis. As vrijdag komt er bezoek voor hem en ik kan me niet voorstellen dat iemand zijn schetige koppie kan weerstaan.

Dit nest is dus echt genieten. Gezonde kittens die heerlijk groeien en bloeien en een moeder poes die er van geniet om haar kroost groot te brengen. Ik hoef niet eens de doos te verschonen want Mila houdt alles keurig schoon. Wat zal het leuk zijn als deze 3 kereltjes straks door de huiskamer lopen et rennen en te spelen. Ik kijk er naar uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten