woensdag 8 juni 2016

Terug van vakantie

Wat een ontwikkeling hebben de kittens door gemaakt in de 10 dagen dat we weg zijn geweest. Zaten ze, toen we weg gingen, nog rustig in de doos, nu rennen ze rond door de logeerkamer. Echt ongelofelijk om te zien. Gelukkig had onze oppas Amy af en toe een filmpje gestuurd want anders was de schok gewoon te groot geweest haha
Ze eten mee met het natvoer wat Fiep krijgt en ook eten ze al een beetje brokjes. Ze gebruiken het kattenbakje en ze hebben elkaar ook helemaal ontdekt als speel en stoeimaatje. Wat zijn ze leuk.

Vanmorgen was ik aan het schoonmaken in de kamer bij Fiep en de kittens en dan moet je gewoon lachen zoals ze daar bezig zijn. Ik moet daar echt gaan zitten om foto`s te maken van al hun capriolen. Ook is nu goed te zien welk kitten een Somali is en welk kitten een Aby variant. Ik kan ze dus allemaal afzonderlijk op de foto zitten met hun naam erbij. Daar ga ik echt even tijd voor maken.

Van de 6 kittens zijn er 2 definitief besproken en het fawn Somali katertje én poesje zijn gereserveerd voor Helena in Zweden. Het is nog even afwachten of daar het katertje of het poesje naar toe gaat, afhankelijk van wat er over 3 weken bij haar wordt geboren.

Shere-Kahn
Het blauwe Somali katertje- Bagheera is besproken door Margriet. Zij stond al een hele poos op mijn wachtlijstje en gelukkig was er nu een Somali katertje bij. Dat wisten we voor onze vakantie, maar......in de vakantie is er ook belangstelling voor Hathi gekomen. Hathi is een fawn Aby variant katertje. Onze oppas Amy en haar vriendin Mirjam die hier ook geregeld kwam in onze vakantie, zijn verliefd geworden op Hathi. Hoe leuk is dat want.....ook Suus gaat bij Amy en Mirjam wonen.
Nu blijkt dat Suus stress ervaart van de "open poezen" en hun wisselende hormoon huishouding is het voor ons duidelijk geworden dat Suus beter af is in een huis waar ze rust heeft wat dat betreft.
Hathi
Het was dan ook super voor ons dat we hoorden dat Amy en Mirjam Suus wel in huis willen nemen. Helemaal fijn omdat we weten hoe Amy is met onze dieren én ze is van huis uit gewend aan Abessijnen en dus weet ze wat dit ras te bieden heeft.
Toen deze dames wisten dat ze Suus zouden krijgen kregen ze het idee dat het heel leuk voor haar zou zijn als ze een maatje in huis zou krijgen en dat is dus Hathi geworden.

Ik ben er super blij mee!! Suus en Hathi straks samen bij Amy en Mirjam waar ze lekker samen kunnen wonen. De combinatie van Suus met een katertje is natuurlijk perfect, dus dit is een fantastisch vooruitzicht.
Eén klein puntje nog.....de dames hebben nog geen woonruimte maar dat gaat op korte termijn voor elkaar komen. Hathi moet zowiezo toch nog 8 weken groeien hier, dus dat komt ook wel goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten